Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Február 12-én 16 órakor egyirányúvá válik a Bacsó Béla utca

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. február 12. 09:00
Február 12-én 16 órakor egyirányúvá válik a Bacsó Béla utca
A közlekedést jövő héttől rendőrök segítik a helyszínen
A forgalom feltorlódásának megelőzése érdekében egyirányúsítják a Bacsó Béla utcát, a változás február 12-én 16 órakor lép életbe – tájékoztatta lapunkat Kónya István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője csütörtökön. A közlekedést jövő héttől rendőrök segítik az Implom József általános iskolánál.
____Eredeti-bacso_bela_u_egyir.jpg

A Várakozni tilos tábla helyére a Behajtani tilos tábla kerül a Bacsó Béla utcában. Képünkön (balról jobbra): Serfőző Tamás, Kolysza Zoltán és Kónya István

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az alpolgármester közölte: az utca a Béke sugárút felé lesz egyirányú, az autósok az Ajtóssy Albert utca és a Somogyi Béla utca felől közelíthetik meg a szakaszt.

Az előzményekkel kapcsolatban elmondta: évek óta akut probléma, hogy a Bacsó Béla utcában tanítási napokon, kora reggel és délután feltorlódnak az autók. A forgalmi rend módosítását a Somogyi Béla utcában és a Bacsó Béla utcában lakók is kérték az önkormányzattól.

A Gyulai Rendőrkapitánysággal és az Implom iskola igazgatójával folytatott egyeztetések után a szülőket is tájékoztatták a változásról – tette hozzá Kónya István, aki kérdésünkre kifejtette: abban bíznak, hogy az utca egyirányúvá válása nem akadályozza majd a gyerekek zökkenőmentes ki- és beszállását az iskolánál.  

Mint megtudtuk, az önkormányzat hosszú távú elképzelései között szerepel, hogy a Somogyi Béla utcában, az iskolaépület felőli oldalon párhuzamos parkolásra alkalmas parkolóhelyeket és csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki. Emellett annak a lehetőségét is megfontolják, hogy a későbbiekben a város által megvásárolt telek felől is nyitnak egy bejáratot az iskolába.   

Kolysza Zoltán, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője lapunknak kifejtette: örömmel állnak minden olyan kezdeményezés mellé, amellyel gyorsíthatják a forgalmat. A rendőr alezredes szerint a mostani döntéssel megszűnik az utcában kaialkult balesetveszélyes forgalmi helyzet.

A kapitány hangsúlyozta: amíg a sofőrök megszokják az új forgalmi rendet, egyenruhások segítik a közlekedést. Mint fogalmazott, nem a szankcionálás, hanem a tájékoztatás a céljuk.  

Serfőző Tamástól, a mérnöki osztály útügyi ügyintézőjétől megtudtuk: a helyszínre több új tábla is kikerül. A Bacsó Béla utca végén Behajtani tilos táblát, a Béke sugárúton két Kötelező haladási irány táblát helyeznek el, míg a Bacsó Béla utca és a Somogyi Béla utca sarkára az egyirányú forgalmat jelző táblát teszik ki. Az Ady Endre utca elején a Megállni tilos táblára a 30 méter feliratú kiegészítő tábla kerül fel.  

A beruházás mintegy 90 ezer forintba kerül, az összeget Kónya István biztosítja körzeti keretéből. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)