Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az iskolapszichológiai feladatokról tájékoztatták Gyulán a pedagógusokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 09. 11:00
Az iskolapszichológiai feladatokról tájékoztatták Gyulán a pedagógusokat
A viselkedési problémák megoldásait részletező előadásra a járás oktatási és nevelési intézményei kaptak meghívást
Előadást tartottak a pszichológusok, az óvoda- és az iskolapszichológia-koordinátorok feladatainak témájában február 8-án. Az eseményt az Implom József Általános Iskola konferenciatermében rendezték meg, ahol aktuális információkat hallgathattak meg a témában az egybegyűlt járási nevelési-oktatási intézmények dolgozói.
____Eredeti-GYHRCSD_018.JPG

Előadás a Gyulai Implom József Általános Iskola konferenciatermében  

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mint azt Dóczi Józsefnétől, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat gyulai tagintézményének vezetőjétől megtudhattuk, erre a napra egy előadást terveztek, ami a pszichológusok munkájának bemutatását járja körbe elsősorban a pedagógiai szakszolgálati feladatokhoz kapcsolódóan. – Arról is szó esik, hogy mi a teendő, hogyan valósulhat meg hatékony segítség akkor, ha az adott oktatási intézmény egyelőre nem rendelkezik saját pszichológussal – tette hozzá a tagintézmény vezetője. 

Dóczi Józsefné

A rendezvényen elsőként Csepregi András, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettesének tájékoztatója hangzott el, aki a szakszolgálat és annak bemutatása után a az aktuális törvényi változásokra is kitért. Őt követte Lugosiné Pál Ildikó, a békéscsabai tagintézmény pszichológusának előadása, aki többek között a viselkedési problémákkal küzdő, szorongó gyermekek segítésének módjait fogalmazta meg. Gondolataiban azt részletezte, mit tehet a pszichológus, ha hasonló esetekkel találkozik. 

Dóczi Józsefné lapunknak azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a pedagógiai szakszolgálatok a régi nevelési tanácsadók szerepét töltik ma be, és a gyulai tagintézményhez Gyula, Elek, Kétegyháza és Lőkösháza területe is hozzátartozik.  

– A születéstől a nagykorúvá válásig látjuk el a gyermekeket, tanulókat, akik a szülők javaslatára vagy a szülők jóváhagyásával a pedagógusok kezdeményezése nyomán jutnak el hozzánk. A beilleszkedési, magatartási, tanulási problémák mellett a kiemelkedően tehetséges tanulókkal is foglalkozunk. Az első lépés minden esetben a vizsgálat és később annak alapján irányítjuk a diákokat a megfelelő kezelésre vagy akár különórákra. Tíz ellátandó területünk között olyanok szerepelnek, mint a mozgásfejlődésben lemaradt csecsemők korai fejlesztése, a konduktív pedagógiai ellátás, a súlyosan fogyatékos gyermekek fejlesztő nevelése, a nevelési tanácsadás és a logopédiai ellátás is – fejtette ki a gyulai tagintézmény vezetője. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)