Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötven maturandus gallérjára tűztek szalagot a Nicolae Balcescu Román Gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • MAGAZIN • 2016. február 08. 15:00
Ötven maturandus gallérjára tűztek szalagot a Nicolae Balcescu Román Gimnáziumban
Az estet Czeglédiné dr. Gurzó Mária kétnyelvű ünnepi köszöntője nyitotta meg
Tánc, ének, hegedűjáték, valamint zenés irodalmi összeállítás is szerepelt a Nicolae Balcescu Román Gimnázium végzős diákjai által tartott szalagavató ünnepségen. A február 6-án a Román Kulturális Központba érkező vendégek azokat a középiskolai tanulmányaik tetőpontjához érkezett végzős diákokat ünnepelték, akik néhány hónap múlva, az érettségi vizsgákat követően az iskolából az élet iskolájába lépnek át.
____Eredeti-GYHRCSD_075.JPG

Szalagtűzés a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnáziumban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A tanintézmény hagyományainak sorába illeszkedő alkalom ünnepélyességet fokozta, hogy már a hivatalos program megkezdése előtt a vendégek az épület különböző pontjaira elhelyezett kivetítőkön tekinthették meg a maturánsok életének legfontosabb pillanatait megörökítő gyermekkori fotókat és iskolai életképeket.

A vetített képek és a végzősök ünnepi szalagtűzése előtt igazgatói köszöntő, valamint a 12/A és a 12/B osztály tanulóinak műsora szórakoztatta a jelenlévőket.

Czeglédiné dr. Gurzó Mária

Az estet Czeglédiné dr. Gurzó Mária igazgatónő kétnyelvű ünnepi köszöntője nyitotta meg, melyben a végzősöket szellemi, erkölcsi és életfilozófiai bölcseletekkel indította el a felnőtté válás útján.

Az igazgatónő arra biztatta az ünnepelteket, hogy legyenek bátrak, és kíváncsiságukkal, szívük melegével, valamint értelmük fényével hódítsák meg az előttük álló ismeretlen, nagybetűs életet.

– Árnyékos és rögös úton is tekints a fény felé. Szeress, mosolyogj, és ragyogj. Lásd meg a szépséget a körülötted lévő dolgokban: a gyermekévek emlékeiben, a barátságban, a szerelemben, a tanulmányokban épp úgy, mint a művészetekben vagy a tudományokban. Halld meg elődeid bölcsességeit, szeretteidnek a tanításait és mindazt, amik emberséget adnak. Legyél képes szépen, bölcsen élni az életet és szembenézni minden nehézséggel – kívánta útravalóul a mintegy ötven végzősnek Czeglédiné dr. Gurzó Mária.

Ezt követően az ünnepeltek örökérvényű igazságokat tartalmazó, zenés irodalmi összeállítású műsorokkal kedveskedtek a vendégeknek.

Elsőként a 12/A osztály műsora volt látható, melyet az iskola igazgatónője állított össze, a zenei aláfestést pedig Patkás György zenetanár biztosította. Ezután a 12/B osztály zenés-táncos-verses összeállítása következett. A dr. Martyinné Orosz Marianna segítségével elkészített műsorban a diákok egyéni tehetsége és kreatív megnyilvánulása is érvényesült.

A szombat esti program első részét az ünnepélyes szalagtűzés zárta. Az elkövetkező időszakban mintegy 50 maturandus viseli mellkasán a szalagot, mely a felhőtlen gyermekkorból a felnőttek világába indulást jelképezi.

Egy rövid szünet után a program második részében már a bálozásé volt a főszerep. A látványos keringő bemutatása után a végzősök hozzátartozóikkal, szüleikkel vonultak a táncparkettre, hogy velük együtt tegyék emlékezetessé a szalagtűzési estet.

Táncra természetesen a vacsorát követően, egészen hajnalig volt még lehetőség, akkor már román és magyar zene mellett ünnepelt a több száz fős vendégség.

 

____Eredeti-GYHRCSD_107.JPG

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

GYULAI HÍRLAP • 2016. február 16. 10:22
Az estet Czeglédiné dr. Gurzó Mária kétnyelvű ünnepi köszöntője nyitotta meg
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)