Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Farsangoltak a Németvárosi Óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. MAGAZIN • 2016. február 07. 14:00
Farsangoltak a Németvárosi Óvodában
Az apukák lufifújással, az anyukák tojásegyensúlyozással szerezhettek dicsőséget csemetéiknek
Hercegnők, varázslók, pókemberek és Darth Vaderek találkozója zajlott le a hétvégén a Németvárosi Óvodában. A február 6-án megrendezett vidám farsangi délelőttön az apróságok mellett a szülők is jelmezbe bújhattak, sőt, feladatokat is kaptak a csoportok házi versenyein.
____Eredeti-GYHRCSD_048.JPG

Farsangi mulatság a Németvárosi Óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Már évtizedek óta rendez beöltözős mulatságot az óvoda, és mint Pálovitsné Czene Ágotától,  a tagintézmény vezetőjétől megtudtuk, ilyenkor a program minden évben hasonlóképpen zajlik. – Mindig szombatra tesszük ezt az eseményt, hogy valódi családi program válhasson belőle, amire nem ritkán a nagyszülők és a testvérek is ellátogatnak – kezdett bele a nap programjainak felsorolásába tagintézmény-vezető.  

–  Minden csoport külön tartja a saját buliját, így még családiasabb lehet ez a mulatság. Elsőként egy zenés, mondókás műsort hallgathatnak meg a vendégek, amit német és magyar nyelven adnak elő az apróságok. Azt követik a versenyjátékok, amibe az egész családot bevonjuk. Az apukák lufifújással versenyeznek, abban az nyer, aki a legnagyobbra fújja majd kidurranás nélkül a luftballont. Az anyukák fakanálon egyensúlyoznak majd tojást, náluk a leggyorsabban célba érőt díjazzuk majd. A testvérek sem maradnak kihívások nélkül: ők pingvinjárásra és székfogalaló játékra nevezhetnek be, és persze a hagyományos szörpivó és tejszínevő versenyek sem maradnak el – sorolta a nap programjait Pálovitsné Czene Ágota.

A játékos kihívások után minden csoport a saját büféjében pihent, ahol szalagos fánkok, házi sütemények és szendvicsek várták a vendégeket. Ahogy az intézmény vezetőjétől megtudtuk: a szülők zsákbamacskát is vásárolhattak, aminek bevételével az óvoda minden évben a ballagó nagycsoportosok búcsúztatását teszi még színesebbé. – Az így befolyt összegből a ballagás napján megvendégeljük majd őket és egy kisvonatos utazást is szervezünk számukra az utolsó óvodában eltöltött napjaik egyikén – tette hozzá a tagintézmény-vezető.

Ezt követően minden csoportban a nap legfontosabb pillanata: a jelmezes felvonulások ideje jött el. A beöltöző csemetéket és szülőket idén sem rangsorolták, így mindenki győztesen térhetett haza a napot lezáró kacsatánc és diszkó után.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)