Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Konferenciát szervezett a KBC Nonprofit Kft.

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. február 05. 23:04
Konferenciát szervezett a KBC Nonprofit Kft.
A projektmenedzsment-szolgáltatást nyújtó céggel a megye településeinek több mint fele működik együtt
Több mint száz településvezető és területfejlesztési szakember vett részt február 4-én a KBC Nonprofit Kft. első, Békésen megtartott szakmai konferenciáján. A megye nyolc városa által alapított, projektmenedzsment-szolgáltatást nyújtó céggel 27 település működik együtt a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban.
____Eredeti-IMG_3532.jpg

A területfejlesztési KOnferencia résztvevői

Fotó: Gyulai Hírlap

A konferencia résztvevőinek dr. Glózik Klára ügyvezető mutatta be a KBC Nkft. központi irodáját, melyet március 4-én ad át hivatalosan Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

Izsó Gábor, a rendezvénynek otthont adó város polgármestere köszöntőjében kiemelte: a kezdeményezéshez a megye településeinek több mint fele csatlakozott.

Dr. Görgényi Ernő

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, a KBC felügyelőbizottságának ügyvivő elnöke beszédében hangsúlyozta: az önkormányzatok szabadon dönthetik el, kivel kívánnak együttműködni a fejlesztések terén, ezt az alapelvet a közelmúltban minisztériumi szinten is megerősítették.

A városvezető lapunknak elmondta: a céget immáron bejegyezte a Gyulai Törvényszék. Mint kifejtette, a partnertelepülések az összefogás révén hathatósabban, közös erővel segíthetik a megye fejlődését. Hozzátette: a KBC Nkft. azoknak a kisebb településeknek is szakmai segítséget tud nyújtani, amelyek költségvetési okokból nem foglalkoztatnak pályázatíró, projektmenedzsmenti feladatokat ellátó szakembereket.

A polgármester rámutatott: hetente több pályázati kiírás is megjelenik, ami komoly kihívás elé állítja a településeket. Az elmúlt időszakban az együttműködési szervezet munkatársai összegyűjtötték a partnerek projektötleteit, jelenleg a fejlesztési tervek kidolgozása folyik.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a konferencia lehetőséget teremt a párbeszédre az önkormányzatok, a pályázatok kiírói és a lebonyolítást végző szervezetek vezetői között. Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzat minden olyan köztulajdonban lévő szervezetet támogat, amely projektmenedzsment-szolgáltatást végez az önkormányzatoknál.

Az eseményen egyebek mellett a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programhoz kapcsolódó szennyvízberuházásokról, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban közreműködő Magyar Államkincstár feladatairól tájékoztatták a jelenlévőket. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)