Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Területi gondnok felügyeli a rendet Szanazugban és Városerdőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. február 08. 09:00
Területi gondnok felügyeli a rendet Szanazugban és Városerdőn
Az alpolgármester megbízottja a körzetek ügyes-bajos dolgait továbbítja majd a városvezetés felé
Alt Norbert kezdeményezésére mostantól területi gondnok figyeli Városerdő és Szanazug rendjét. Ahogy azt alpolgármester lapunknak elmondta, minderre azért volt szükség, mert szeretné, ha az ottani utak, közterületek a mostaninál sokkal rendezettebb állapotban várnák az abban a körzetekben élőket és az arra látogatókat, illegálisan elhelyezett szemét és elhanyagolt területek nélkül. A városatya ennek érdekében döntött úgy, hogy egy szanazugi lakost bíz meg, hiszen az adott körzethez kapcsolódó feladatokról egy ott élő tudja a legpontosabb információkat adni.
____Eredeti-IMG_1408.JPG

Alt Norbert és Gyepes Zsolt 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mintegy kétszáz fő éli mindennapjait Szanazugban, ahol  az utcákat végigjárva valóban sok eldobott szemét zavarja az oda pihenni, kirándulni vágyók szemét, ahogy az ott élőkét is.  A problémás területre látogattunk az alpolgármesterrel, aki kifejtette, hogyan választotta ki jövőbeli kollégáját. – Olyan munkatársban gondolkodtam, aki életvitelszerűen kint lakik, és megbízható tájékoztatást tud adni a mindennapok ügyes-bajos dolgairól. Így találtam Gyepes Zsoltra, akit régóta ismerek már, és tudom, hogy pontosan tájékoztat majd arról, milyen ügyekben kell eljárnunk a két kérdéses körzetben – részletezte Alt Norbert.

Gyepes Zsolt kérdésünkre elárulta: úgy gondolja, hogy ebben a pillanatban a hulladék elhelyezése jelenti a legnagyobb problémát Szanazugban és környékén. Az eldobott szemeteszsákokat az állatok azonnal szétszedik, ráadásul a közös hulladéklerakójukba időként más körzetekből is érkezik szemét.  

– Körbejárva a területet azt láttam, hogy legalább 20-30 köbméter kommunális hulladék,  valamivel több építési törmelék és legalább háromszor annyi zöldhulladék van a házakon kívül ide-oda elhelyezve. Ennek ügye az, amit elsődlegesen meg kell oldanunk, például lefedett közös hulladéktárolókkal, amikhez az állatok nem férnek hozzá – tájékoztatott Gyepes Zsolt.

Az új területi gondnok munkáját két közmunkás segíti majd. Alt Norbert fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy az új munkatárs nem tanyagondnoki szerepet tölt be, és nem az ott élők mindennapjait hivatott közvetlenül megkönnyíteni, hanem magát a körzetet és annak tisztaságát, biztonságát felügyeli és értesüléseivel a választókerület képviselőjének munkáját és a problémás ügyek mielőbbi rendezését segíti majd.

Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy hallott az ott lakók jelenlegi aláírásgyűjtő akciójáról, amiben biztonsági kamerát kérnek a környékbeli lopások, betörések megállítására. – Minden eszközzel támogatom az akciót, pályázatokkal vagy akár a képviselői keretemből is. A legfontosabb a lakók biztonságérzete – jelentette ki Alt Norbert

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)