Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 21. alkalommal díjazták az év legjobb sportolóit Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.SPORT • 2016. január 31. 12:30 • Frissítve: 2016. január 31. 22:00
21. alkalommal díjazták az év legjobb sportolóit Gyulán
A Város Sportjáért elismerést Majorné Horváth Izabellának ítélték oda 2015-ben
Majorné Horváth Izabella testnevelő, kézilabda-szakedző vehette át idén A Város Sportjáért elismerést dr. Görgényi Ernő polgármestertől és Torma Béla sportért felelős tanácsnoktól szombaton, a 21. alkalommal megrendezett gyulai sportbálon. Az Év Sportolója díjat a nőknél Pilán Tímea labdarúgónak, a férfiaknál Házi Márk tekézőnek ítélte oda a sportszaktanácsadó testület. Az év legjobb csapata a GYSE NB I.-es férfitekecsapata lett.
____Eredeti-DSC_3494.JPG

A Város Sportjáért elismerést Majorné Horváth Izabellának ítélték oda 2015-ben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Kiss Zoltán 

Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjében úgy fogalmazott: a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban megrendezett gálán azokat a versenyzőket és edzőket ünneplik, akik városuk hírnevét öregbítik.

Dr. Görgényi Ernő beszédében emlékeztetett rá: a 2011-es törvényi változások lehetővé tették, hogy új források bevonásával fejlesszék a látványsportágakhoz kapcsolódó infrastruktúrát. Kiemelte, hogy a város 2011 és 2016 között mintegy 250 millió forintot hívott le az új sporttámogatási rendszer révén. Gyula sporttörténetében nem volt példa ilyen mértékű forrásbevonásra – fogalmazott a polgármester, majd köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak, amelyek társasági adójuk felajánlásával támogatták a sportot.

Pilán Tímea és Molnár Zoltánné

A városvezető elmondta: a befolyt összegből korszerűsítették a gyulai sporttelepet, idén pedig új öltözőket építenek a gyulavári sporttelepen, és 54 millió forintból felújítják a városi tornacsarnokot. Dr. Görgényi Ernő kitért rá, hogy hamarosan befejeződik a tervezése annak a multisportkomplexumnak, amely a küzdősportoknak biztosítana helyet. A sporttelepen további beruházásokat is terveznek: megújítanák a tenisz- és atlétikapályákat, és parkot alakítanának ki az extrémsportoknak.

A rendezvényen A Város Sportjáért elismerést vehetett át Majorné Horváth Izabella, aki mintegy negyven éve tevékenykedik a sport területén. Az év női sportolójának Pilán Tímeát választották, aki 2015-ben az U17-es válogatott játékosaként kijutott az Európa-bajnokságra, tagja a Gyulai Amazonok NB II.-es futsalcsapatának és a nagypályás csapatnak. Edzője: Molnár Zoltánné. A férfiak között idén Házi Márk bizonyult a legjobbnak. A tekéző az NB II.-es felnőttcsapat meghatározó tagja, részt vett az U18-as világbajnokságon, ahol bronzérmet szerzett. Edzője: Makra György.

Házi Márk

Az év legjobb csapatává a GYSE NB I.-es férfitekecsapatát választották, amely első helyen végzett a 2014–15-ös NB II.-es bajnokságban. A sportolók felkészítője: Baksa Imre. A kategória második helyezettje a Gyulai Amazonok női labdarúgócsapat lett, a játékosok edzője: Molnár Zoltánné. A harmadik helyért járó kupát a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub férficsapata vihette haza, felkészítőjük: Kovács Zoltán.

Az ifjúsági kategóriában, a lányoknál Csanálosi Anada labdarúgó bizonyult a legjobbnak, edzője: Molnár Zoltánné. Második helyen Jámbor Fanni kézilabdázó végzett, edzője: Szabóné Vass Gabriella. Harmadik lett Baka Szilvia atléta, felkészítője: Kertes István.

A fiúknál a legeredményesebb ifjúsági sportolónak Süli Richárd atlétát választották, akit Kertes István készített fel a versenyekre. A második Nagy Christopher úszó lett, a sportoló edzője: Tóth András. Harmadik helyen Zvolenszki Richárd végzett, az íjász felkészítője: Lovász Tamás.

____Eredeti-DSC_3523.JPG

A GYSE NB I.-es férfitekecsapata

A csapatok között a Gyulai Termál FC U17-es labdarúgócsapata lett a kategória legjobbja. A játékosok edzője: Szentléleki Béla. A második helyet a Gyulai Amazonok U17-es labdarúgócsapata szerezte meg, felkészítőjük: Molnár Zoltánné. Harmadik lett a GYSE ifjúsági tekecsapata, edzőjük: Beleznai István.

A fogyatékkal élők között az év legeredményesebb sportolója Bíró Bernadett úszó lett, aki 100 méteres gyorsúszásban bronzérmet szerzett a 2015-ös Los Angeles-i speciális olimpián. A sportoló edzője: Ráfi Tünde. A kategória különdíját kapta Herczeg János bowlingozó, úszó. Edzője: Gerendeli Gábor.  

A Szilágyi Sándor Alapítvány Emlékdíját Máté István, a gyulai kézilabda-szakosztály technikai vezetője és Dávid Imre, a szakosztály elnöke vehette át a kitüntetés alapítójától, dr. Vargáné Major Judittól.

A gálán a legeredményesebb ifjúsági sportolókat is kitüntették. Díjat kapott Mócz Dániel atléta (edzői: Szegedi Zsolt, Kertes István), Lovász Zoltán teniszező (edzője: Kovács Zoltán), Rokszin Réka kézilabdázó (edzője: Majorné Horváth Izabella), Nagy Izabella kézilabdázó (edzője: Majorné Horváth Izabella), Megyeri Krisztina atléta (edzője: Kertes István), Burás Annamária úszó (edzője: Tóth András), Daka Anett úszó (edzője: Tóth András), Veres Laura úszó (edzője: Fodor Zoltán), Illyés Enikő agilityző (felkészítője: Szabó Márton), Ottlakán Péter sakkozó (felkészítője: Thuróczy Géza), Horváth Soma vívó (edzője: Winkler Andor), Váczi Mihály kosárlabdázó (edzője: Hajdu Zoltán), Szokolyai Kristóf kosárlabdázó (edzője: Tövisháti József), Zsidó Kitti erőemelő (edzője: Faniszló Máté), Csjernik  Mihály erőemelő (edzője: Faniszló Máté). 

____Eredeti-DSC_3684.JPG

A kitüntetettek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Kiss Zoltán 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)