Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Gyulai Pálinkafesztivál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. január 11. 17:00
Megújul a Gyulai Pálinkafesztivál
Bora Imre: Gyulának kell lennie a pálinka fővárosának!
Az első Kisüsti Pálinka Fesztivált 2000-ben tartották Gyulán, és később – talán részben a fesztivál sikerének köszönhetően – a magyar pálinka népszerűsége egyre nagyobb lett hazánkban. Habár az azóta eltel másfél évtizedben több hasonló rendezvényt is szerveztek Magyarországon, az évekkel ezelőtt életre hívott esemény volt az első, ami felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését. A rendezvény szervezői munkáit az idei évtől a Bora Kft. vette át, erről tartott sajtótájékoztatót január 11-én dr. Görgényi Ernő polgármester, Bora Imre ügyvezető és a Magna Cum Laude zenekar két tagja: Szabó Tibor és Kara Mihály.
____Eredeti-DSCN6546.JPG

képünkön (balról jobbra): Bora Imre, dr. Görgényi Ernő, Szabó Tibor és Kara mihály 

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J. 

A gyulai városháza ovális termében megtartott eseményen dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte: a helyi önkormányzat hosszú távú megállapodást kötött a szervezőkkel, aminek része egymás támogatása a gyulai turizmus és a fesztivál presztízsének erősítése érdekében.

Bora Imre, a fesztivált szervező cég ügyvezetője 

Bora Imre arról tájékoztatott, hogy szervezői munkájukban elsődleges céljuk az lesz, hogy a Gyulai Pálinkafesztivál újra az első és legnépszerűbb hasonló jellegű rendezvény legyen az országban. Mindehhez a zenés előadók mellett szakmai programokkal és pálinkaversenyekkel is készülnek.

– Az ilyenkor megszokott sztárfellépők mellett kísérőrendezvényként egy szakmai műhelyünk is lesz, ahol minden kezdő és haladó pálinkakészítő hozzáértő szakemberektől kérhet tanácsot. Egy olyan megújult, színvonalas és vendégbarát rendezvény megszervezése a célunk, ami minden korosztály számára szórakoztató lesz. A három nap alatt Gyulának kell lennie a pálinka fővárosának – emelte ki Bora Imre.

A szervező cég vezetőjétől azt is megtudhattuk, hogy az idei eseményt április 15–17. között rendezik meg, és a fellépők névsorában többek között Kis Grófo, a Bikini együttes, a Magna Cum Laude zenekar, a Kiscsillag zenekar és Majka is szerepel. – A fellépőkkel kapcsolatos szervezői munka már lezajlott, most a weboldalunk és a közösségi oldalunk fejlesztésén és az esemény népszerűsítésén van a sor – tette hozzá a szervezők képviselője.

A rendezvény kiemelt, állandó fellépője lesz a gyulai Magna Cum Laude zenekar. A csapat tagjai a tájékoztató végén kiemelték, hogy a legnagyobb örömmel népszerűsítik majd az eseményt és a helyi pálinkát egyaránt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)