Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétköznapi vendégség

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Magyari Barna • PUBLICISZTIKA • 2016. január 01. 17:00
Hétköznapi vendégség
Jani bácsit is meglátogatta már az idén nem kívánatos „vendég”
A karácsony és a szilveszter elmúltával átmenetileg csak a családi és baráti vendégeskedések ritkultak, hétköznapi látogatások, zaklatások viszont továbbra is történek.
____Eredeti-magyaribarna.jpg

magyari barna

Fotó: Gyulai Hírlap

A karácsony és a szilveszter elmúltával átmenetileg csak a családi és baráti vendégeskedések ritkultak, hétköznapi látogatások, zaklatások viszont továbbra is történek.

A házaló árusok lakásunk ajtajában ismét „bombasztikus” ajánlataikkal ostromolnak bennünket, nem gondolva arra, hogy már a puszta látványuktól égnek áll a hajunk. A jól hangzó, de mégis kételyt ébresztő célokra adományokat gyűjtők szintén mindig a legalkalmatlanabb pillanatban nyomják a csengőt. A különböző infrastrukturális szolgáltatások munkatársai is előszeretettel keresik fel otthonunkat, ők a mérőállást leolvasni, vagy a tartozást beolvasni jönnek. Amikor a fürdőkádba éppen, hogy beléptünk, szinte biztos, hogy ismét valaki csengőnkre tapasztja a kezét, mert kizárólag csak tőlünk szeretné megtudni, az általa keresett személy pontosan hol lakik.

A dolgos hétköznapok beálltával az aktív lakosság is ismét útra kelt, ők a munkahelyeikre igyekeznek. A stresszhelyzetek viszont nem mennek, hanem jönnek. A kissé türelmetlen feleség ismét ideges, ha a kocsmából fél órával később tér haza a férj. A kisnyugdíjast az emészti, hogy a karácsonyi túlköltekezések után vajon miből fizeti ki a legközelebbi villanyszámlát. A középiskolás nagylány azért feszült, mert több órát kénytelen tankönyveivel tölteni, mint a szilveszteri buliban megismert új barátjával. Jani bácsit is meglátogatta már az idén nem kívánatos „vendég”. A derék öregúr tegnap reggel saját lakásában fogadta a spanyolnátha rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, a vírusos influenzát...

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)