Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - StormCorner Night, avagy a hiphop gyulai éjszakája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Cs. É. • KULTÚRA • 2015. december 31. 09:00
StormCorner Night, avagy a hiphop gyulai éjszakája
A műfaj kedvelői fergeteges este részesei lehettek a Vigadóban
Nem mondhatnánk, hogy túl gyakoriak a hiphop zenei rendezvények Gyulán, éppen ezért bírt nagy jelentőséggel, hogy nemrég a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében teljes estét kitöltő buliba várták a műfaj iránt érdeklődőket, melynek ezúttal a Vigadó adott otthont.
____Eredeti-DSC00618.JPG

a hősök a gyulai vigadó színpadán 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Az invitáló plakátok a kezdést a 20 órai kapunyitást követő órára hirdették, ám az első fellépők csak mintegy 23.30-kor léptek színpadra. Az impozáns helyszínen erre a célra átalakított akusztikával, profi körülmények közt koncertező előadók a város több száz fiatalját készültek megmozgatni.

Domokos Viktor „DOS” és Bagi Péter „GrinPeace”

Az éjszaka folyamán a fiatal formációnak számító gyulai Bi-Tang Flow (Domokos Viktor „DOS” és Bagi Péter „GrinPeace”), a szintén a városunkat képviselő Wizards (Megyeri György „Georgio Jordan” és Fürj Norbert „Kyl”) és a veszprémi Hősök (Baranyai „Eckü” Dániel, Komjáti „Joeker” Ádám, Ozsváth „Mentha” Gergely, Nagy „Gozth” Zsolt) szórakoztatták a közönséget.

A színpadon régen látott, épp ezért nagy várakozásnak örvendő ZöldÖvezet koncertje azonban – egyikük sajnálatos betegsége miatt – elmaradt (mint ahogyan a szintén a program fellépői közt hirdetett Energy Dance Cool műsora is, technikai okok miatt), de a banda többi tagja így is képviseltette magát, igaz, ezúttal csak a nézők között.

– Egy időben majdnem az összes gyulai hiphoprendezvényt mi szerveztük, amiből azóta is relatíve kevés van a városban, ezért ez a rendezvény nagyszerű alkalmat teremt arra, hogy a műfaj célközönsége összejöhessen – mondta a Gyulai Hírlap érdeklődésére Bátai Gergő (MC Körk’), a saját megítélése szerint a korosztály szempontjából is viszonylag széles réteg által befogadható zenét játszó ZöldÖvezet frontembere. A StormCorner Night fellépői azonban inkább a 15-25 év között lévő korosztályt tudhatták közönségük tagjai között. 

Megyeri György „Georgio Jordan” és Fürj Norbert „Kyl”

Témáik tekintetében a Wizards szójátékokkal operáló, olykor azonban komolyabb hangvételű számaikkal számos fesztivált megjártak már (Like Fest, Bikini Pool Feszt, Msz Extreme Games), illetve a gyulai szórakozóhelyeken kívül Szentes, Békéscsaba, Orosháza, Szeged, Mátészalka, Szolnok, Szarvas és Kazincbarcika közönsége is ismerheti őket.

A viszonylag új formációnak számító Bi-Tang Flow tagjai pedig eddig önállóan értek el szép eredményeket. Domokos Viktor az év elején egy 22 tételből álló nagylemezzel jelentkezett, GrinPeace pedig épp kislemezén dolgozik. Közös klipjük pedig egy országos zenei televíziós csatorna hiphopműsorának érdeklődését is felkeltette.

A veszprémi Hősöket azonban a műfajtól távolabb esőknek sem kell bemutatni. Néhány évvel ezelőtt az MR2 listavezetői voltak, valamint a Magyar Rádió Szimfonik 2.0 rendezvényén az intézmény szimfonikus zenekarának kíséretével is felléptek, és éves több százas nagyságrendű koncertjeik között Sopron legrangosabb fesztiváljának nagyszínpadi nyitó produkciója is voltak már.

A csökkentett számú fellépők ellenére a hiphoptól hangos gyulai éjszakán a műfaj kedvelői egy igazán fergeteges este részesei lehettek Vigadóban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)