Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabó, Kiss, Kara: zenéről, világról, drogról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • E. Sz. • MAGAZIN • 2015. november 26. 19:30 • Frissítve: 2015. november 27. 14:00
Szabó, Kiss, Kara: zenéről, világról, drogról
Telt házas pódiumbeszélgetést tartottak a Gyulai Ifjúsági Központban
Pódiumbeszélgetésre invitálta a helyi fiatalokat a Gyulai Ifjúsági Központ csapata november 26-án délután. Az színpadi diskurzus témája a drogokkal kapcsolatos tapasztalatok megosztása volt, és a szervezők prevenciós céllal szervezték a délutáni eseményt. A beszélgetés vendégei Szabó Eszter énekesnő, Kara Mihály énekes-dalszövegíró és Kiss László író voltak.
____Eredeti-GYHRCSD_0017.JPG

telt házas pódiumbeszélgetés a GYIK-ben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A jó hangulatú eseményen a három meghívott őszintén beszélt a fiataloknak a drogokkal kapcsolatos emlékekről, arról, hogy milyen történeteket és sorsokat láttak akár a sztrávilágban, akár privát életükben, amit érintett bármilyen addikció. A vendégek kiemelték, hogy habár saját tapasztalatuk kevés van a témában, sokszor elegendő az ember környezetében látni egy-egy mélyrepülést ahhoz, hogy kedvük se legyen hozzá mindezek után.

 

Kara Misa 

Az eseményen telt ház várta a nap meghívottjait, akik közül Kara Misa meglepő őszinteséggel vallott a fiataloknak arról, hogy neki magának is voltak kapcsolatai addiktív szerekkel. Az énekes-szövegíró a fiataloknak azt is hozzátette, hogy minderre nem büszke, és az is kiderült, hogy folyamatosan dolgozik azon, hogy egy-egy egészségre ártalmas szokásától megszabaduljon.

A beszélgetésen kiderült, hogy Kiss László nemrég egy, a megyénkből indult, mára világszinten ismert zenészről, Farkas Zoliról írt egy könyvet, ami szintén érinti az esemény címének adott sex, drog's, rock and roll témakört. Az író úgy látja, az ő tinédzserkorában a drogok témája egyszerűen nem volt ennyire jelen a köztudatban, mint manapság. A főleg diákokból álló közönségnek azt is elárulta, hogy az alkohol viszont része volt a hétvégi szórakozásnak, amiért ő maga például az otthoni vasalásokat vállalta be annak érdekében, hogy a szülei egy-egy buliba elengedjék. 

 

Szabó Eszter és Kiss László

Szabó Eszter elsősorban azt tartotta fontosnak elmondani, hogy nem kell félni kimondani azt, hogy a droghasználat talán jó ideig-óráig, de a mérleg másik oldalán annyi ellenérv van, hogy az önmagában is visszatartó erőt jelenthet. – Én még alkohol sem iszom, nem tudok tapasztalatokat megosztani, de annyi biztos, hogy érdemes időben, minden egyes fórumon tudatosítani, hogy a drog használata minimum fölösleges időtöltés. Olyan relatív boldogságforrás, ami a másik oldalon jóval többet vesz el, mint amennyit adott. Egyszerűen nem jó üzlet – tette hozzá az énekesnő.

Ament Balázs a Gyulai Ifjúsági Iroda vezetője kérdésünkre kifejtette, azért kiemelten fontosak ezek az események, mert a már „százszor lerágott csont ízű” drogprevenciós előadások sorát izgalmas, színes és új megközelítésből hozzák közelebb a fiatalok számára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)