Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Még lehet jelentkezni a Fresh Art 8 címmel meghirdetett pályázatra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2015. november 26. 09:00
Még lehet jelentkezni a Fresh Art 8 címmel meghirdetett pályázatra
A kiválasztott alkotásokat a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában mutatják be
November 30-ig lehet jelentkezni a Debreceni Művelődési Központ, valamint a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ által hirdetett pályázatra, melyet képző-, ipar- és fotóművészek számára írtak ki. A felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal alkotóknak a bemutatkozásra.
____Eredeti-ecset_uc.edu.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: www.luc.edu

A pályázaton minden 40 évesnél fiatalabb alkotóművész, valamint képző- vagy iparművészeti egyetemet végzett, illetve tanulmányait jelenleg ott folytató alkotó részt vehet. Feltétel továbbá, hogy a pályázó a Városok Falvak Szövetségéhez tartozó valamely településen, illetve Kassa megye területén, illetve vonzáskörzetében éljen, vagy ahhoz kötődjön.

A kiírók két kategóriában várnak műveket: egyfelől a technikák és stílusok sokszínűségét felvonultató, önálló művészi kifejezésmódot megjelenítő munkákkal lehet pályázni, másfelől tematikus jelleggel olyan alkotásokkal – közvetve kapcsolódva az Ars sacra fesztivál országos programjához –, melyek a művészet eredendően szakrális indíttatását mutatják meg.

A beérkezett munkákból szakmai zsűri választja ki azokat az alkotásokat, amelyeket 2016 januárjában a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában állítanak ki. A legkiválóbbnak ítélt pályázók jövőre önálló kiállítással is bemutatkozhatnak Debrecenben és Sepsiben. A kiállítás törzsanyagát a tervek szerint Stuttgartban is bemutatják.

Az alkotások képzőművészet (legfeljebb 130 x 200 cm-es festmény, legfeljebb 70 x 100 cm-es grafika, illetve szobor vagy kisplasztika), valamint iparművészet (100 x 200 cm-es textil, kerámia-, üveg- és ötvösmunka) és fotóművészet (legfeljebb 50 x 70 cm-es képek kerettel) kategóriákban adhatók be.

Egy alkotó maximum 3 önálló alkotást adhat be. A tárlatra kiállításon eddig nem szerepelt, lehetőleg 2014-nél nem régebben készült munkákat várnak. Az alkotásokat kiállításra kész állapotban (a grafikákat keretezve), az adatokat (a címet, a keletkezés idejét, a méretet, a technikát és az értéket) jól láthatóan feltüntetve, csomagolva veszik át.

A jelentkezési lapok személyesen a Debreceni Művelődési Központban (Debrecen, Piac u. 22.) vagy postai úton (4001 Debrecen, Pf. 419.) adhatók le november 30-ig. A munkákat 2016. január 5–6-án, naponta 10–16 óráig a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házban veszik át. A gyulai pályázók a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-nél és a Gyulai Hírlapnál jelezhetik részvételi szándékukat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)