Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fitneszpark és kültéri tanterem épülhet a gyulai sportiskola előtti téren

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. november 20. 18:00
Fitneszpark és kültéri tanterem épülhet a gyulai sportiskola előtti téren
A területen fákat és cserjéket ültettek el a diákok és a városvezetés
Most készülő iskolaparkjukba 29 fát és 93 cserjét ültettek el a gyulai 5. számú általános iskola diákjai november 20-án délután. Munkájukat segítette Alt Norbert alpolgármester és Torma Béla, a körzet képviselője, akik szerepet vállaltak abban, hogy az iskola előtti térből a következő években egy igazi diákpark váljon. A készülő placcon a most ültetett növények mellett kültéri tanterem, fitneszpark és bogárhotel teszi majd izgalmasabbá a diákok hétköznapjait.
____Eredeti-lila_isk_fault_7.jpg

cserjéket ültettek a gyulai ötös iskolások

Fotó: Gyulai Hírlap 

Szabadosné Bécsi Katalin, a tagintézmény vezetője a Gyulai Hírlapnak elmondta: a faültetésre azért volt szükség, mert most épülő a műfüves focipályájuk létrehozásához néhány fát ki kellett vágniuk, és szerették volna valahogyan pótolni azokat.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész azt is hozzátette, hogy a most elültetett fák között olyan őshonos fajok is vannak, mint a kocsányos tölgy vagy a magyar kőris, amik mellé cserjéket is ültettek ezen a napon, ezekből idővel sövénykerítés lesz a park szélén. Tőle azt is megtudhattuk, hogy az iskolapark terve már teljesen készen áll, csak a forrásokon múlik, milyen ütemben halad majd előre annak megvalósítása.

– A most elültetett növények mellett egy kültéri tanterem is a park része lesz, ahol a diákok környezetismeret vagy rajzórákat is tarthatnak, de Torma Béla képviselő tavaszra egy új fitneszparkot is ígért, a gyermekek számára pedig bogárhotel teszi majd érdekesebbé a tér hangulatát. Abban mindenféle búvóhely lesz a bogarak számára, és ezt az érdekességet nagyon szokták szeretni a fiatalok – tette hozzá Szászné dr. Várkonyi Adrienn.

Bor Gáborné, tagintézményvezető-helyettes azt is elárulta, hogy a park tervezése a gyermekek ötleteiből indult. – A diákok egy rajzpályázaton adhattak ötleteket arra vonatkozóan, hogy milyen elemekkel díszítsük majd a teret. Ők találták ki a labirintust, a beszélgetős pavilont, tehát igen nagy szerepet vállaltak a tervezésben – fejtette ki Bor Gáborné.

Az intézmény munkatársa azt is hozzátette, a természetközeliség pedagógiai elképzeléseikkel is összhangban áll, sőt iskolájuk pályázik az ökoiskola címre, ami egy ilyen iskolapark megvalósításával talán még könnyebben elérhető lesz. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)