Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dezső élete van

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2015. november 02. 13:00
Dezső élete van
Életkörei megbízhatón vezetik mindig ugyanoda és vissza ugyanoda
____Eredeti-mpj.jpg

mocsár-pörjés józsef

Fotó: Gyulai Hírlap

Dezső voltaképpen nem jár messze a valóságtól. Létezését ugyan egy lakásba csomagolta, de ettől még nagyon is létezik ő. Az élet és közte ugyan és jelenleg van egy ablak, közvetlen mellette pedig egy ajtó, de ez egyelőre semmit sem változtat sorsán. Dezső becsomagolt élete ötvennégy négyzetméteres és összkomfortos. Úgy érzi, élete kiszámítható és tervezhető. Azt gondolja, teste, tudata és lelke biztonságban van saját fejlesztésű sors-összkomfortjában. Abban bízik, ha mindent megtervez, akkor minden a legnagyobb rendben marad körülötte. Vallja, hogy a kiszámíthatóságnál nincs fontosabb, a bizonytalanságnál pedig nincs borzalmasabb. Dezső világa így kerek. Életvénájában biztonságban csörgedezik a vér.

Dezsőnek két diplomája és két munkahelye van. Két autója és két biciklije. Két nyelven beszél. Életét duplikálja, ahol csak tudja. Bebiztosítja magát. A meglepetések ellen totálisan felkészült. Fanatikusan ügyel a részletekre, élete minden területén óvatos. A táskájában mindig van esernyő. Ha biciklivel megy, akkor egy kézi pumpa is. A telefonjában megtalálható minden segélyhívószám, autómentőből több opció is. Táskájában két darab pótakkumulátor van telefonjához, természetesen feltöltve minden reggel. Ugyanazon a napon és időben jár mindenhova. Mindig ugyanazon az útvonalon megy és jön. Ugyanott parkol le. És mindig ugyanazt vásárolja, ha boltba megy.

Életkörei megbízhatón vezetik őt mindig ugyanoda és vissza ugyanoda. Minden napját pontosan egy döntés választja el egy másik világtól, ami egy ablak és egy ajtó mögött van, aminek most háttal ül Dezső, aki úgy hiszi, hogy minden a legnagyobb rendben az életével. Dezső élete van.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)