Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Terményünneppel őrzik az értékeket a törökzugi óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. október 12. 16:30
Terményünneppel őrzik az értékeket a törökzugi óvodában
A gyulai intézményben a rendezvénysorozat minden napján szerveznek családi programokat
„Teréz-naptól Dömötörig, munkával az örömökig”. Így nevezte el október 12–16-ig tartó családi rendezvényét Gyula Város Egyesített Óvodájának törökzugi tagintézménye. Az őszi eseménysorozat megnyitója október 12-én köszöntőkkel és az ovisok énekes, táncos mókáival indult.
____Eredeti-IMG_8258.JPG

a törkzugi óvoda terményünnepén király éva intézményvezető-helyettes köszöntötte a gyerekeket

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A törökzugi óvodában hétfőn délelőtt 10 órakor Király Éva gondolataival kezdődött a nap és a színes események hete. Az intézményvezető-helyettes fontosnak tartotta elmondani, hogy a hagyományokat nem ápolni kell, mert azok „nem betegek”, egyszerűen csak élményeket kell adni a gyerekeknek, amiktől magukénak érzik majd az egyes ünnepeket. Hozzátette, minden ünnep egy kiváló apropó kiépíteni olyan kapcsolatokat egymás között, amik sokszor már hiányoznak.

Őt Szilágyiné Solymosi Mária intézményvezető köszöntője követte, aki elmondta, ennek a rendezvénynek több célja van. Először is arra hivatott, hogy bemutassa, mit tanultak eddig a gyerekek az óvodában, emellett megismerkedhetnek népi eszközökkel, hangszerekkel és a magyar népzenével. Mindezeken túl a családokkal való összefogás is megvalósul a rendezvény által, mert az óvodában a hét minden délutánjára családi programokat is szerveztek.

A köszöntő gondolatok sorát Kónya István alpolgármester zárta, aki sok sikert és jó szórakozást kívánva megnyitotta az Értékőrző Terményünnep eseménysorozatát. Az intézmény ovisai ezek után körjátékokkal folytatták a délelőttöt, és a Süss fel nap! hangos éneklésével szólították fel távozásra az esőcseppeket.

A heti programkínálat hétfőn délután egy „sárga ruhás sétával” folytatódik, amit másnap reggel népi játékok és „családi örömfutás” követ az óvoda épülete körül. Szerdán új kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, majd kerékpározni indulnak. Csütörtökön régi betakarítási képekből és az óvodai munkákból lesz kiállítás, 16 órától pedig kincskeresés lesz a családi program. A pénteki napon a Téglás zenekar zenél, emellett táncház, süteménykészítés és főzés várja a rendezvényre látogatókat. A heti móka legaktívabb apróságai között a rendezvény zárónapján három gyermekkerékpárt és két rollert sorsolnak majd ki a szervezők. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)