Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is megünnepelték az idősek világnapját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2015. október 09. 14:00
Gyulán is megünnepelték az idősek világnapját
A Cinka Panna utcai idősek klubjának tagjait verssel és élőzenével lepték meg
Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Azóta minden év októberének első napjaiban köszöntik a Földön élő mintegy hatszázmillió 60. életévét betöltött embert, köztük Magyarország több mint 2 millió szépkorúját. Így tettek a gyulai 7. Sz. Idősek Klubjában is, ahol október 8-án szerveztek szórakoztató műsort az intézmény dolgozói. A napot olyan nagy érdeklődés övezte, hogy már a program elején látszott, szűkösnek bizonyul majd a kisterem az egyre gyarapodó vendégsereg számára.
____Eredeti-IMG_8178.JPG

A gyulai Dürer Albert általános iskola tanulói saját maguk által készített ajándékkal lepték meg az időseket

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A rendezvényen elsőként a Dürer Albert általános iskola tanulói léptek fel, akik versekkel és zenével köszöntötték idős nézőiket, és műsoruk végén egy-egy saját maguk által készített színes őszi papírvirágot is átadtak a vendégeknek.

Kiss Szabolcs intézményvezető köszöntőjében örömmel emlékezett vissza gyermekéveire és arra, mennyi szeretetet kapott akkor és kap azóta is idős nagyszüleitől. Fontosnak tartotta elmondani, hogy manapság, amikor a szülők a munkájuk miatt talán kevésbé érnek rá, mennyire sokat adhat a gyermekeknek a nagyszülői szeretet.

A program ezek után az intézmény dolgozóinak verses előadásával folytatódott, amin többek között elhangzottak Óbecsey István Szeressétek az öregeket és Várnai Zseni Úgy tégy mintha örökig élnél című költeményei. A meghívott idősek láthatóan nagyon élvezték a színes programokat, amik sorát Házse Tibor élőzenés előadása zárta.    

Nedró Katalin telephelyvezető a Gyulai Hírlapnak elmondta, idén harmadik alkalommal szervezik az ő vezetésével az eseményt, de az azt megelőző években is megemlékeztek már erről a napról. Hozzátette, örömmel tölti el, hogy az intézmény összes dolgozója vállalta, hogy verset mond ezen az ünnepségen, ahogy az is, hogy az idősek számára évről évre minden alkalommal érdekes a rendezvényük. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)