Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dr. Varga László a Gyulai Járásbíróság új elnöke

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. október 07. 19:00
Dr. Varga László a Gyulai Járásbíróság új elnöke
A bírák jelentős többséggel támogatták kinevezését
Dr. Varga Lászlót nevezte ki a Gyulai Járásbíróság elnökévé dr. Bagdi Árpád, a Gyulai Törvényszék elnöke október 1-jén. Az új elnök megbízatása hat évre szól.
____Eredeti-dr._Varga_Laszlo_kinevezese.jpg

Dr. Varga László átveszi a kinevezését dr. Bagdi Árpádtól

Fotó: Gyulai Törvényszék 

A Gyulai Törvényszék közleményéből kiderül: az álláshelyre hárman nyújtottak be pályázatot. Dr. Varga László kinevezését a Gyulai Járásbíróság bírái jelentős többséggel támogatták. 

Dr. Varga László jogi egyetemi diplomáját 1991-ben a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg. Bírósági titkári kinevezéséig, 1994. január 3-ig  bírósági fogalmazóként dolgozott a Gyulai Városi Bíróságon, majd 1994. április 1-jétől büntető ügyszakos bíróvá nevezték ki, és 1994. július 1-jétől a fiatalkorúak ügyeiben eljáró tanács elnökévé is kijelölték. Bírói pályája alatt a Békés Megyei Bíróságon, a Békéscsabai Városi Bíróságon és a Szeghalmi Városi Bíróságon is folytatott ítélkezési tevékenységet. 1999. december 1-je óta joggyakorlatot vezető bíróként a bírósági fogalmazók képzésében is részt vesz. 2005 óta a Bírói Tanács tagja, 2009. október 1-jétől hat évre a Gyulai Városi Bíróság elnökhelyettesévé nevezték ki, 2014. április 1-jétől pedig címzetes törvényszéki bíró. A Gyulai Járásbíróságon 2015. január 1-jétől elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettesként látta el az igazgatási feladatokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)