Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Melós vénasszonyok nyara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. október 11. 07:00
Melós vénasszonyok nyara
Az ásás az egész évi veteményezésünk alapja
____Eredeti-asas.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: littleecofootprints.com

Tisztelt Kertbarátnők és Keretbarátok!

Ökörnyálas napjaink sok feladatot rónak a kertművelő emberekre. A zöldséget és gyümölcsöt termelő társak lehetőség szerint szerezzenek be szerves trágyát. A szarvasmarha trágyája a legjobb, de természetesen ennek hiányában más érett, állati trágya is megfelel. Amennyiben régen volt trágyázva, úgy 10 kg/nm adaggal számoljunk. A lassú lebomlású komplex műtrágya 2-3 dkg/nm mennyiségben leásva igen üdvözítő lesz növényeink számára.

Az ásást nem véletlenül hangsúlyoztam, hiszen az egész évi veteményezés alapja. Meg kell csinálni, ha még oly nehéz is! Régen a szerényebb gépesítettség hiányában magától értetődő volt, hogy évről évre felástuk a kertet. A komposztunkat, ha megfelelően érett, szintén bevethetjük a tápanyagcsata frontján. Amennyiben még nincs megérve, forgassuk át, hogy az ősz nagyobb mennyiségű zöldhulladéka télire betakarja. A tavaszi forgatás alkalmával ez kerül alulra.

A birsalmát és a kései körtéket még ráérünk leszedni, hogy a vénasszonyok nyara aranyba öltöztesse az áldásos napsugaraival. Buxusainkat továbbra is tartsuk szem előtt, hogy a puszpángmoly ne okozhasson meglepetést. A bent telelő növényeinknek egy alapos permetezés kell. Az atkák, pajzstetvek ellen a Karate-kezelés bevált, míg a gombák ellen réztartalmú szert adhatunk nedvesítőszer kíséretében. A kezelést lemosásszerűen oldjuk meg!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)