Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Valami bűzlik Dániában...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tárnok Barbara lakberendező • MAGAZIN • 2015. október 04. 12:00
Valami bűzlik Dániában...
A termékek megrendelhetők, megvásárolhatók a Makroker Plusz Kft.-nél
Valami bűzlik Dániában... De nem otthonaik mellékhelyiségeiben, amióta feltalálták a szagelszívós WC-rendszereket. Nem a légteret tisztító ventilátorra gondolok, hanem a WC-csészéből történő szagelszívásra. Ez igazából a tartálytól függ, ami ebben az esetben egy falsík alatti Geberit WC tartály és nyomólap, szagelszívásra alkalmas változata. A lényeg, hogy rögtön a keletkezés helyéről történik a szagelszívás, így esély sincs arra, hogy a helység levegője "bepiszkolódjon". Az elszívott levegő egy aktív szénszűrőn keresztül tisztul meg, de ha valaki nem akarja a szűrőt cserélgetni, és van rá mód, akkor a küldő térbe történő kivezetés is megoldható.
____Eredeti-wc_tartaly_kep.JPG

 

Forrás:makroker.hu

A higiéniát tovább fokozhatjuk a Blue Plus technológiával (szintén Geberit termék). A falsík alatti WC tartály nyomólapját lepattintva, egy vízkezelő "kék tabletta" helyezhető el, így a fertőtlenítés minden egyes öblítésnél megvalósul, és nincs többé szükség a peremre rögzíthető fertőtlenítő szer adagolókra. Átszerelő készlettel bizonyos típusú nyomólapokhoz utólag is hozzáilleszthető a Blue Plus. Apropó nyomólapok: a funkciót tekintve lehetnek kétmennyiséges öblítési módúak ("kis dolog", "nagy dolog"), vagy öblítőstopposak (öblítés tetszőleges időben történő megállítása). Készülhetnek műanyagból, fémből, üvegből, testre szabható saját fotókkal. Működtetésük történhet megnyomással, "billentéssel" vagy érintésmentesen, egy legyintő kézmozdulattal (abszolút higiénia). Ez utóbbi esetén a működéshez elektromos áramra is szükség van. Beépítésük történhet a klasszikus módon a WC csésze feletti falsíkra, vagy falsíkba süllyesztve, de egyes típusok lehetőséget adnak, a parapetfalak vízszintes síkjára történő elhelyezésre is (ez tetőtérben lehet igazán hasznos).

A falsík alatti tartályok beépítési mélysége átl. 12 cm. A falon kívüli öblítőtartályok (kivéve a magasra szerelt változatokat) is legalább ennyi helyet elvesznek a térből, mivel a WC csésze nem tolható rá teljesen a falra, és a WC tető hátra döntésére is helyet kell hagyni (különben kézzel kell tartaniJ). Tévhit tehát, hogy a falsík alatti tartályok nagy helyigényűek (vékonyított változata is létezik, ami csak 8 cm mély), ráadásul a parapetfal párkánya kiváló rakodófelület. Szerelésük a nyomólapon keresztül történik. A falon kívüli öblítőtartályokból is léteznek esztétikus, Blue Plus-sal kombinálható változatok, a helyi adottságok döntik el melyik a praktikusabb.

A mosdók, bidék, WC-k és piszoárok mosdóhigiéniai termékek. Leggyakrabban porcelán, kerámia, műmárvány vagy fém alapanyagúak, de a mosdók esetében előfordul az üveg is. A mosdók falra szerelhetők, vagy pultba, szekrénybe építhetők. Az alsótest öblítésére szolgáló bidék intim tisztálkodási szaniterek. Működhetnek WC kagylóba építve, kiegészítő funkcióként is. A szabályozható hőmérsékletű és nyomáserősségű vízsugár a bidé csaptelepén vagy magasnyomású fúvókán keresztül érkezhet. A WC-k hagyományosan fali vagy álló kivitelűek. A WC tartály falra szerelhető, falba épített, vagy a csészébe integrált, azaz monoblokkos kialakítású lehet. A WC csészék alsó vagy hátsó kifolyásúak, kiválasztásuk a szennyvízelvezető csőhöz történő csatlakozási lehetőség alapján történik. Öblítésük szerint lehetnek síköblítésűek vagy mélyöblítésűek. A hagyományos öblítéses piszoárok mellett elterjedőben vannak az öblítés nélküli termékek is. Az öblítés nélküli piszoárok speciális bűzzáró szeleppel vannak felszerelve, amelyek légmentesen és automatikusan lezáródnak.

A termékek megrendelhetők, megvásárolhatók a Makroker Plusz Kft.-nél (www.makroker.hu).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)