Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fresh Art 8 címmel hirdettek pályázatot fiatal képző-, ipar- és fotóművészeknek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. október 07. 16:00
Fresh Art 8 címmel hirdettek pályázatot fiatal képző-, ipar- és fotóművészeknek
A kiválasztott alkotásokat a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában mutatják be
Fiatal képző-, ipar- és fotóművészek számára pályázatot hirdet a Debreceni Művelődési Központ, valamint a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ – Kassa Megye Kulturális Intézménye. A tárlatra két kategóriában várnak műveket: egyfelől a technikák és stílusok sokszínűségét felvonultató, önálló művészi kifejezésmódot megjelenítő munkákkal lehet pályázni, másfelől tematikus jelleggel olyan alkotásokkal – közvetve kapcsolódva az Ars sacra fesztivál országos programjához –, melyek a művészet eredendően szakrális indíttatását mutatják meg.
____Eredeti-art_www.luc.edu.jpg

képünk illusztráció

Forrás: www.luc.edu

A pályázaton minden 40 évesnél fiatalabb alkotóművész, valamint képző- vagy iparművészeti egyetemet végzett, illetve tanulmányait jelenleg ott folytató alkotó részt vehet. Feltétel továbbá, hogy a pályázó a Városok Falvak Szövetségéhez tartozó valamely településen, illetve Kassa megye területén, illetve vonzáskörzetében éljen, vagy ahhoz kötődjön.

A beérkezett munkákból szakmai zsűri választja ki 2016 januárjában a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában a kiállítandó alkotásokat. Az alkotások képzőművészet (max. 130 x 200 cm festmény, max. 70 x 100 cm grafika vagy szobrászat-kisplasztika), valamint iparművészet (100 x 200 cm textil, kerámia-, üveg- és ötvösművészet) és fotóművészet (max. 50 x 70 cm-es képek kerettel) kategóriákban adhatók be. Egy alkotó maximum 3 önálló alkotást adhat be. A tárlatra kiállításon eddig nem szerepelt, lehetőleg 2014-nél nem régebben készült munkákat várnak. Az alkotásokat kiállításra kész állapotban (grafikákat keretezve), az adatokat (cím, keletkezés ideje, méret, technika, érték) jól láthatóan feltüntetve, csomagolva veszik át.

A jelentkezési lapot november 10-ig, személyesen a Debreceni Művelődési Központban (Debrecen, Piac u. 22.) vagy postai úton (Debrecen, Pf. 419.) adhatják le. A munkákat 2016. január 5–6-án, naponta 10–16 óráig a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házban veszik át. Bővebb információ kérhető az 06-52/413-939-es telefonszámon, valamint a gyongy.peter@debrecenimuvkozpont.hu e-mail címen, illetve a www.debrecenimuvkozpont.hu oldalon. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)