Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A WAMSZ és a Kenton zúzott szombaton Gyula rockszuterénjében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterKULTÚRA • 2015. szeptember 21. 17:00
A WAMSZ és a Kenton zúzott szombaton Gyula rockszuterénjében
A Red Hole Music Pubban ezen a héten progresszív és underground rock csapatok csaptak össze
„Engem hagyjatok békén!” – már húsz évvel ezelőtt is a WAMSZ zenéje szólt a gyulai rockpresszókban. Sokan talán azt sem tudták, kinek a sorait énekelték éveken át a hétvégi szórakozás közben, de bárki, aki az akkori fiatalok közül most szombaton a koncertek irányába tévedt, azonnal folytatni tudta az együttes sorait. Vendégük a sarkadi Kenton zenekar volt.
____Eredeti-GYHRCSD_0046.JPG

a WAMSZ koncertje a gyulai Red Hole Music Pubban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A néhány nappal előbb érkezett idei vénasszonyok nyara lehetőséget adott arra, hogy szeptember 19-én a Red Hole belső színpada helyett az egykori Harisnyagyár udvarán tartsák meg a koncerteket, amire a régi rajongók mellett fiatal érdeklődők is ellátogattak, így a közönség jóval színesebb volt az ilyenkor megszokottnál.

A buli legrégebb óta várt „attrakciója" a WAMSZ együttes volt, ők a nyolcvanas évek legendás lökösházi zenekara, akik 1993-ban egy EDÜ alkalmával játszottak utoljára Gyulán. Akkoriban volt olyan év, amikor több száz fellépésük is volt, és most az céljuk, hogy megújulva ismét a köztudatba kerüljenek, és egyre aktívabban koncertezhessenek. A lökösi főnixmadarak jelenlegi felállása szerint Viszokai Róbert énekel és gitározik, Török Ferenc a billentyűs, Csányi Norbert ül a doboknál, a ritmus szekció másik tagja pedig Buhala Zsolt basszusgitáros.

Gulyás Róbert, a csapat menedzsere elmondta, hogy a bemutatott WAMSZ-anyag idén jubilál, a Feloldás című eposz egy ember rövid életét meséli el, és pont 25 évvel ezelőtt szólalt meg először. A fiúk néhány hete fejezték be a legújabb videoklipjük forgatását, ami a tervek szerint október közepén jelenik majd meg.

Tőlük aznap korrekt, jól összeért, dallamos progresszív rockot hallhattunk, és kiderült, a WAMSZ zenéje semmit sem vesztett egykori őszinte, mégis karizmatikus hangulatából. Vendégük, a Kenton őket megelőzve lépett színpadra aznap. Zenéjük szintén dallamos rock, a kicsit alternatív irányból, amit Kóra János, Vicze Viktor, Szabó Milán, Varga László és Csige Imre lelkesen és profin kigondolva adtak elő a gyárépület falai között.

Szabó Milán elárulta, a zenéik megírása során sohasem volt egy konkrét irányvonal, gyakorlatilag minden ötletet felhasználnak a saját zenék írásakor, és ezekből áll össze végül egyéni stílusuk és dalaik. Hozzátette, lelkesedésük néha alábbhagy, mert ebben a műfajban nem a legegyszerűbb a csapatok bemutatkozása és fenntartása, de a zene szeretete mindig átsegíti őket a nehézségeken.

– Bízunk magunkban és abban, hogy amikor a közönség elé állunk, akkor azt látják, hogy ez valami „igazi”, valami, ami még hordoz értékeket, valódi lefogott hangokat és leütött ritmusokat. Készül az új albumunk, és hiszünk benne, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy bátran kiálljuk vele bárhol. Rengeteg küzdelem és szenvedély rejtőzik benne, ami remélhetőleg sok embert megérint majd – emelte ki a zenekar dobosa.

Aki hétvégén rockra vágyott, rockot kapott, aki fiatal zenekarra, szintén jól szórakozhatott, és aki nosztalgiázni szeretett volna, és kicsit visszamenni az időben, nekik is érdemes volt kilátogatni a szombati bulikra. A Wamsz és Kenton lelkes tagjai mindent megtettek azért, hogy a zenére vágyó közönség kiereszthesse a gőzt, és a vasárnapi pihenő után feltöltődve indítsa a hetet. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)