Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kastélyról, a varrodai közfoglalkoztatásról és a gyulavári felnőtt háziorvosi körzetről tárgyalt a gyulai képviselő-testület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. szeptember 01. 11:45
A kastélyról, a varrodai közfoglalkoztatásról és a gyulavári felnőtt háziorvosi körzetről tárgyalt a gyulai képviselő-testület
Dr. Juhász János praxisát dr. Kiss Verica háziorvostan-szakorvos veheti át december 1-jétől
A gyulai képviselő-testület döntése értelmében a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. üzemeltetheti az Almásy-kastély földszinti ajándékboltját és kávézóját. A grémium szeptember 1-jei rendkívüli ülésén elfogadta a nyolc települést érintő varrodai közfoglalkoztatási programot, és döntött a Gyulaváriban található 11. számú felnőtt háziorvosi körzet feladatellátásáról.
____Eredeti-varoshaza02.JPG

a gyulai városháza 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

A tanácskozást vezető dr. Görgényi Ernő polgármester lapunknak elmondta: a városvezetés szándéka, hogy a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-t bízza mega kastély üzemeltetésével. A képviselő-testület első lépésben a látogatóközpont ajándékboltjának és kávézójának működtetéséről állapodott meg a céggel, az üzemeltetési szerződés 2016. március 31-ig szól.

A városvezető hozzátette: praktikus okokból mindkét helyiség kialakítását, illetve az eszközbeszerzést a gazdasági társaságra bízták. A megállapodás értelmében az önkormányzat nem számol fel díjat az üzemeltetésért. Az előterjesztés arra is kitér, hogy a projekt befejezési határideje december 31-re módosulhat.  

A grémium felhatalmazta a polgármestert a 11. számú felnőtt háziorvosi körzetre vonatkozó feladatellátási szerződés megkötésére. Dr. Kiss Verica háziorvostan-szakorvos dr. Juhász János praxisát veheti át december 1-jétől. A megállapodás feltétele a praxisengedély megszerzése.

A tanácskozáson arról is döntöttek a képviselők, hogy a gyulai önkormányzat a varrodai közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó konzorciumi megállapodást köt Almáskamarás, Erdőbénye, Fürged, Karcsa, Kétegyháza, Kisszentmárton, Majs és Sátoraljaújhely önkormányzataival. A Majs község által vezetett konzorcium 2016. február 29-ig 56 ezer 880 darab munkaruha elkészítését vállalta.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a városvezetés célja, hogy a közfoglalkoztatottak értékteremtő munkát végezzenek. A polgármester hozzáfűzte: az együttműködő települések támogatást nyertek el a Belügyminisztériumtól. Gyula mintegy 40 millió forintot igényelt a programra.  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)