Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Környezettudatos és lokálpatrióta szellemben épült meg a Gamma Autószerviz Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. augusztus 28. 19:00
Környezettudatos és lokálpatrióta szellemben épült meg a Gamma Autószerviz Gyulán
A Gamma Trans Kft. új telephelyén hét további munkavállaló dolgozhat szeptembertől
Felavatták a Gamma Trans Kft. új telephelyét Gyulán. A Csabai úton található komplex autószerviz nemcsak személygépjárművek, haszongépjárművek és nyerges vontatók javítását, karbantartását vállalja, de az autókozmetikában a gépjárművek tisztítását is elvégzik. A szeptember elsejétől megnyíló autószerviz gyulai vállalkozók által épült meg, zöld energiát hasznosítva működik, és hét új munkahelyet teremtett.
____Eredeti-GYHRCSD_0019.JPG

Lipcsei Attila és Dr. Görgényi Ernő a gamma autószerviz megnyítóján

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az augusztus 28-i ünnepélyes megnyitón Lipcsei Attila ügyvezető a vállalkozás múltját, jelenét és jövőjét is bemutatta. A főleg nemzetközi árufuvarozással foglalkozó családi vállalkozást 10 éve alapították, jelenleg 16 kamionnal dolgoznak az Európai Unió területén, 26 munkavállalót foglalkoztatnak. Az ügyvezető elmondta, a beruházás nagyrészt saját erőforrásból hasznosul, azonban a Békés Megyei Kormányhivatal munkaügyi szervezete által kiírt munkahelyteremtő pályázaton 14 milliós támogatást nyertek, amelyben vállalták, hogy legalább két évig további hét főt vesznek fel, így jelenleg 34 család megélhetését biztosítja a cég, és hosszú távon emelnék a létszámot, ugyanis a tervek között szerepel egy gumiszerviz létesítése is.

Az új telephely két épületből áll, a kisebb épületben a szállítmányozási teendőket látják el, a csarnokban az autószerviz és az autókozmetika működik. A szervizben modern gépek, négyállásos szerelőműhely, két kétoszlopos gépkocsiemelő, szerelőakna, terememelő, holtjátékvizsgáló, fékpad, lengéscsillapító-mérő pad és a legmodernebb számítógépes autódiagnosztikai rendszer várja az autósokat, az autókozmetikában környezetbarát tisztítószerekkel és speciális gépekkel végzik a takarítást. Mindezen túl egy nyolc kamerából álló biztonságtechnikai rendszer védi a létesítményt.

____Eredeti-GYHRCSD_0003.JPG

Lipcsei Attila: A műhelyek létrehozása során a környezettudatosság és az igényesség volt az irány

Lipcsei Attila kiemelte, a műhelyek létrehozása során a környezettudatosság és az igényesség volt az irány, az épületek fűtését-hűtését talajszondás geotermikus energiát hasznosító rendszer biztosítja, és a 92 db napelemből álló, 32 kW-os teljesítményű rendszer az előzetes számítások alapján ez egész éves energiaellátását ellátja. A beruházás megvalósítása során arra is törekedtek, hogy helyi vállalkozásokat bízzanak meg a kivitelezési munkálatokkal.

Dr. Görgényi Ernő polgármester beszédéből megtudhattuk, a telephelyet a cég támogatás nélkül, saját, 80 millió forintos összértékű beruházás keretében hozta létre, ami bizakodással tölthet el mindenkit, hiszen egy ilyen tapasztalt vállalkozás esetében minden bizonnyal számíthatunk a beruházás sikeres működésére.

– Jó azt látni, hogy egy magántőkéből finanszírozott beruházásban a zöld energia ilyen fontos szerepet képvisel, hiszen mi is az elmúlt öt évben, amikor csak tehettük, mindig zöld energiára alapozott fejlesztést hajtottunk végre. Kiemelekedő még az a lokálpatrióta szellemiség is, ami jellemezte ezt a beruházást, hiszen gyulai vállalkozások voltak a partnerek a beszállításban és kivitelezésben, ezáltal az a fajta szellemiség érvényesült, ami önkormányzatunknak szintén értékes: gyulait a gyulaiaktól – hangsúlyozta városvezető.

Az ügyvezető és a polgármester átvágta a nemzeti színű szalagot, majd felgördült a kapu, megnyitott az autószerviz, amely hétköznapokon 8-17 óráig, szombaton 8-12 óráig várja ügyfeleit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)