Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - M gyorsút lehet az M44-es

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. augusztus 28. 17:45
M gyorsút lehet az M44-es
Dr. Görgényi Ernő: a jelenlegihez képest teljesen új nyomvonalon haladó út a tervek szerint az összes érintett települést elkerüli
Új típusú gyorsforgalmi útként épülhet meg az M44-es – adta hírül csütörtökön az MTI. Az úgynevezett M gyorsút jellemzője, hogy 2x2 sávos, fizikai elválasztással rendelkezik, leállósáv nélküli, valamint lehet rajta szintbeli kereszteződés, körforgalom és a települések közelében jelzőlámpás irányítás.
____Eredeti-cyberpress.hu_gyorsforgalmi.jpg

képünk illusztráció

Forrás: cyberpress.hu

A kormány tavaly határozott arról, hogy 2020-ig megépíti a Békéscsabát Kecskeméttel összekötő útszakaszt – emlékeztetett dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, aki megkeresésünkre reagált Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár augusztus 27-ei bejelentésére.  

A városvezető úgy fogalmazott: az M44-es megépítése óriási előrelépést jelent majd Gyula megközelíthetősége szempontjából. Hangsúlyozta: a jelenlegi 44-es főúthoz képest teljesen új nyomvonalon haladó autóút a tervek szerint az összes érintett települést elkerüli, ezzel várhatóan egyszerűbbé válik a közlekedés, és lerövidül az utazási idő.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a fejlesztés Gyulát is bekapcsolja az ország közlekedési vérkeringésébe. A polgármester hozzátette: a gyorsúttal egy időben valósulhat meg a város turisztikai nagyberuházása, a Szigeterőd program és a déli ipari park, ami munkahelyteremtő beruházásokat vonzhat a településre, és növelheti az itt élők életszínvonalát. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)