Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szombattól keddig másodfokú hőségriasztás van érvényben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. augusztus 28. 15:15
Szombattól keddig másodfokú hőségriasztás van érvényben
A kánikulának várhatóan egy szerdán érkező hidegfront vet véget
Másodfokú hőségriasztást ad ki szombat 0 órától kedd éjfélig az országos tiszti főorvos. Idén ötödik alkalommal rendeltek el hőségriasztás – olvasható az az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján.
____Eredeti-hosegriado_004.JPG

képünk illusztráció

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabocs 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb levegő áramlik hazánk fölé, emiatt és a sok napsütésnek köszönhetően a napi középhőmérséklet szombattól keddig 25 Celsius-fok körül, illetve az Alföldön jellemzően e fölött alakul. A számítások szerint szerdán érkezik majd egy hidegfront, ami véget vet a hőségnek.

Az ÁNTSZ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri a lakosoktól és a hazánkban tartózkodóktól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, és 11–15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. A szabadtéren dolgozók, illetve a fesztiválokon szórakozók védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)