Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeptemberre hat gyulai idősek otthona és klub újul meg

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. augusztus 28. 13:45
Szeptemberre hat gyulai idősek otthona és klub újul meg
A beruházásra 12 millió 940 ezer forintot költ a gyulai önkormányzat
Idén hat időseket ellátó szociális intézmény épületét újítja fel a gyulai önkormányzat 12 millió 940 ezer forintból – jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester augusztus 28-ai sajtótájékoztatóján. A fejlesztés a Cinka Panna utcai, a Kálvin utcai, a Temesvári úti, a Leiningen utcai idősek klubját, valamint a Galamb utcai és a Széchenyi utcai idősek otthonát érinti.
____Eredeti-DSCN2574[1].jpg

Képünkön (balról jobbra): Kiss Szabolcs, Dr. Görgényi Ernő és Alt Norbert a temesvári úti idősklub előtt 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a nappali idősklubok és -otthonok fontos szerepet töltenek be a város idősügyi ellátásában. A városvezető elmondta: az idei intézményfelújítási tervben eredetileg nem szerepeltek az érintett épületek, azok állagának vizsgálatát Alt Norbert szociális ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezte. Az állapotfelmérés során kiderült, az idősklubok egy részének nem megfelelő a műszaki állapota. A polgármester hangsúlyozta: a munkálatokat gyulai vállalkozók és cégek végzik.

Az önkormányzat a beruházás finanszírozása érdekében belső átcsoportosítással 5 millió forinttal megemelte az intézménykarbantartási keretet, amiből 6 millió 788 forintot fordít a felújításra. Dr. Görgényi Ernő hozzátette: a Galamb utcai, a Temesvári úti és a Széchenyi utcai épületekben 6 millió 151 ezer forintból a fűtést is korszerűsítik. A költséget abból a kártérítésből fedezik, amit a GDF Suez fizetett a városnak a gázellátási szerződése felmondása miatt.

Alt Norbert közölte: azokat az idősklubokat, amelyek nem szerepeltek az idei felújítási programban, várhatóan jövőre hozzák rendbe.

A Széchenyi utcában már befejeződtek a munkálatok. A Gyulaváriban található idősek otthonában felújították az épület hátsó teraszát, lecserélték a lapburkolatot, leszigetelték és kijavították a felvizesedett falakat, helyrehozták a lépcsőburkolatot, és előtetőt építettek – részletezte az alpolgármester.

A legköltségesebb felújítási munkálatok a Kálvin utcai idősek klubjában folynak, ahol új aljzatbetont készítenek, gipszkarton válaszfalat raknak le, valamint új női és férfi WC-t alakítanak ki.

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének szakmai igazgatóhelyettese kiemelte: az elmúlt tíz évben nem zajlottak hasonló, nagyobb volumenű beruházások a gyulai szociális épületekben. Mint kifejtette, a felújítások hozzájárulnak az intézmények költséghatékony működtetéséhez, és növelik az ellátottak komfortérzetét. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)