Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Latin táncesten és teljesítménytúrán is részt vehetnek a gyulaiak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2015. augusztus 27. 13:00
Latin táncesten és teljesítménytúrán is részt vehetnek a gyulaiak
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a magyar kultúra városának következő napi programjaiból
Gyula a magyar kultúra városa. És városunk méltó e címre. Bizonyíték rá a temérdek program, ami hétről hétre városunkban zajlik. Mi összegyűjtöttünk egy csokorra valót a következő napok gyulai programjaiból. Nyugodtan csemegézzenek! Ám, ha mégsem jutnak el a kiszemelt eseményre, ne búsuljanak, a Gyulai Hírlapban beszámolunk a programok javáról.
____Eredeti-rondella.JPG

Képünk a rondella terasz egy korábbi rendezvényén készült

Fotó: Gyulai Hírlap –  Rusznyák Csaba

Gyulai vár

Újabb lemezét mutatja be Gyulán St. Martin. A zenész évről évre ellátogat a városunkba, hogy megtöltse szaxofonmuzsikával a több száz éves erődítmény udvarát. Legújabb, Melódiakoktél című albumának dalait augusztus 28-án, pénteken este nyolctól hallhatják a várudvaron. Jegyek vásárolhatók a gyulai vár jegypénztárában. 

Rondella terasz

A Rondella terasz következő programján, augusztus 29-én, szombaton 21 órától latin táncos esten vehetnek részt. Aznap este hattól indul a Lurkósarok játszóház azoknak a latin vérmérsékletű gyerkőcöknek, akik még este is pörögnek. Akkor már izzítják a sütödét, serceg a gyulai kolbász, hogy legyen energiája ropni a táncos lábúaknak. Este kilenctől indul a latin est Balog István Cooperrel. Közreműködik a Dolce Dance Nemzetközi Tánciskola. A program ingyenesen látogatható.

Implom József Általános Iskola

A Mályvád teljesítménytúra Dél-Alföld legnagyobb gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrája, amelyet évente egyszer rendez meg a Körösök Völgye Turista Egyesület. Idén augusztus 29-én, szombaton vehetnek részt a sporteseményen a gyalogosok és kerékpárosok. Az útvonal kiemelt értéke az eldugott, csak kevesek által ismert Mályvádi-erdő, de útba ejti a várat, a duzzasztót, a gyulavári kastélyt stb. A résztávok alapja egy 55 km-es körtúra Gyula térségében, de a gyalogosoknak lehetőségük van a 40, 30 vagy a 20 km-es résztáv teljesítésére is. Kerékpárral csak az 55 km-es táv választható. A rajtok szombat reggel indulnak az Implom József Általános Iskola (Gyula, Béke sugárút 49.) udvaráról. Bővebb információk a www.kvte.hu/malyvad honlapon érhetők el.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)