Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Semmi 12 498 Ft

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Mocsár-Pörjés JózsefPUBLICISZTIKA • 2015. augusztus 22. 18:00
Semmi 12 498 Ft
Elmondhatatlanul felmondhatatlan
____Eredeti-mpj.jpg

Mocsár-Pörjés József

Fotó: Gyulai Hírlap

Ismerek egy olyan szolgáltatót, amelyik tíz körömmel ragaszkodik előfizetőihez. Jól hangzik, ugye? Kánaán a javából. Maga a világ nyolcadik csodája. A szolgáltatók non plus ultrája Gyulán is. Álmaid netovábbja. A felülmúlhatatlan és az utolérhetetlen. Tudom, hihetetlenül jól hangzik. Mazohisták kimondottan előnyben, nagyon szeretni fogják. A „Semmi” fantázia nevű szolgáltatás telitalálat, az egy állat!

Az az élmény mindent visz! A pénzedet is. Persze nincs ebben semmi meglepő, világunkban az élmények pénzbe kerülnek. Ez a szolgáltató ennél is többet tud. Hiszen kifejlesztette „Semmi” csomagját. Hűségidő sem kell hozzá.

Éva hiteles reklámarca lenne a cégnek. Státusza előfizető. Egyelőre nincs múlt idő. Nagyon is jelen idő van az előfizetőségét illetően. Van gyomoridege is hozzá. Tartozása is van. Nem is kevés, és halmozódik hónapról hónapra. Nem túlélő túrára fizetett be, a szerződés apró betűs részében sem olvasott ilyet.

Szerződése él és virul. Elmondhatatlanul felmondhatatlan. A „Semmi” szolgáltatójának hónapról hónapra termeli a tuti bevételt, míg Évának a biztos adósságot. Jól érzik, ez a vegytiszta pofátlanság. Ha ember lenne, s nem szolgáltató, nyugodt szívvel nevezhetnék szemétládának is.

A legtöbb szolgáltató három hónap után kikapcsolja azt, amit ad, ha nem fizetnek érte. S ez így helyes. Ezzel az előfizetőt megóvja az adóssághalmozástól, magát pedig védi a kintlévőségeinek a gyarapításától. A szolgáltatók non plus ultrája azonban nem így cselekszik. Valamiért nála nem működik ez az egészséges önvédelmi reflex. Szereti halmozni kintlévőségeit. A szerződés felmondásában pedig ott gáncsol, ahol csak tud.

Éva több hónapja szeretné rendezni ügyét a szolgáltatóval. Sikertelenül. A szolgáltató lassan fél éve a „Semmi” fantázia nevű csomagot szolgáltatja neki 12 498 forintért havonta. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy mindent lekapcsolt, a semmi szolgáltatásért viszont tartja a markát, havonta akarja a teljes díjat. Évát pedig érthetetlen módon nem engedi, tíz körömmel ragaszkodik előfizetéséhez.

Érti ezt valaki? 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)