Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatott a gyulai rezesbanda tömegvonzása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. augusztus 15. 11:00
Hatott a gyulai rezesbanda tömegvonzása
A Gyulai korzón az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar a Világóránál lépett fel
A Gyulai korzó programsorozat, ha nem is lépten-nyomon, de a város több pontján, szinte naponta készteti megtorpanásra az utca emberét – legyen az helyi, vagy Gyulára látogató turista. A kultúra magyar városában senki lepődhet meg, ha belebotlik egy-egy szórakoztató zenés műsorba az utcán, köszönhetően többek között a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-nak.
____Eredeti-GYHOSZ_0002.JPG

az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar a világóránál

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Így történt ez augusztus 12-én alkonytájt is a Világóránál, ahol a 2006 óta működő Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar lépett föl. A réz- és fafúvósokból, valamint egy háromtagú ütősszekcióból álló együttes több blokkból álló műsorát Bogdán Gábor karnagy vezényletével adta elő, akit már több formációban is láthatott fújni a publikum.

A mintegy kéttucatnyi ifjú muzsikus indulókkal, filmzenei betétdalokkal és popzenei átiratokkal biztatta tapsolásra az utca emberét. Lehár Ferenc Szamosmenti indulójával indult a menet, majd előkerültek más közkeletű dallamok, többek között Brahms 5. magyar tánca, Strauss Éljen a magyar! című gyorspolkája, a híres filmzene, Klaus Badelt A Karib-tenger kalózai, de az Abba örökzöld szerzeményeiből is kaphattunk egy csokorral, amelybe beletűzték többek között a Dancing Queen, a Mamma Mia és a The Winner Takes It All mindenki által ismert melódiáit is.

Panaszkodhatunk a nagy kánikulára, a szárazság előnye azonban, hogy nem kell tartani attól, hogy leszakad az ég, és egy nagyzenekar is bátran kiköltözhet a sétáló utcára, hogy szórakoztassa a nagyérdeműt. Ahogy a botcsinálta fizikusok is mondják az idő-tömeg-tér viszonyáról: Ha jó az idő, lemegy a tömeg a térre. Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar tömegvonzása pedig hatott.

GYULAI HÍRLAP • 2015. augusztus 19. 19:37
A Gyulai korzón az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar a Világóránál lépett fel
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)