Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A 90 éves Turbucz Gergely bácsit köszöntötte a gyulai városvezetés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. július 30. 16:30
A 90 éves Turbucz Gergely bácsit köszöntötte a gyulai városvezetés
A szépkorú bácsi szerint az élet hosszúsága csakis a szerencsén múlik
____Eredeti-IMG_1863.JPG

a 90 éves Turbucz Gergelyt köszöntötte a gyulai városvezetés

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

Szerető családja körében ünnepelte 90. születésnapját Turbucz Gergely, akit a jeles alkalomból a gyulai városvezetés is meglátogatott. Kónya István alpolgármester, dr. Varga Erzsébet aljegyző és Mittag Mónika a körzet képviselője virágcsokorral, gyümölcstortával és a miniszterelnök által aláírt emléklappal ajándékozták meg a szépkorú ünnepeltet.

Turbucz Gergely 1925. július 26-án született Vésztőn. Öt testvére volt, édesanyját négy éves korában veszítette el. Paraszt családban nőtt fel és többnyire földműveléssel és jószágtartással foglalkozott. A bácsi lapunknak azt mesélte, hogy nagyon szerette a paraszti életet és sokat dolgozott a földeken. Később egyéb fizikai munkákat is végzett, majd 1970-ben a vasúthoz került. Onnan ment nyugdíjba.

____Eredeti-IMG_1896.JPG

Turbucz Gergely bácsi és felesége mai napig tiszta szívből szeretik egymást

A szépkorú bácsi 1954-ben vette feleségül Török Irmát, aki jelenleg 79. életévét tölti. Szerelmükből két leányuk született, s ma már két unoka és egy dédunoka is boldogítja őket. Gergely bácsi és felesége – több mint 60 éves házasság után – mai napig tiszta szívből szeretik egymást. A Segítő Kezek Idősek Otthonában minden estét kártyázással és beszélgetéssel töltenek. Gergely bácsi lapunknak elmondta, élete legszebb napja az volt, amikor feleségül vette Irma nénit.

Turbucz Gergely mindig is szeretett kertészkedni, így amikor 25 évvel ezelőtt Gyulára költözött, vett egy hobbikertet a Pósteleki utcán, amit agyi infarktusa után már nem tudott tovább művelni. Kedvelt időtöltése volt a rádióhallgatás is, de már nehezen hall, egyik fülére pedig süket. A bácsi lassan mozog és elmondása szerint minden porcikája fáj, ezért napközben sokat pihenget. Az ünnepelt úgy fogalmazott: „Ilyen ez a 90 év! Nem ajánlom senkinek!” Gergely bácsi persze csak mókázott, hiszen családjától jól tudjuk, hogy már nagyon várta 90. születésnapját.

A szépkorú bácsi szerint az élet hosszúsága csakis a szerencsén múlik. Mint mondta, az egyik ember azért hal meg, mert keveset dolgozott, a másik meg azért, mert sokat. Gergely bácsi szerint tehát nincs biztos recept, bár őmaga talán a genetikának köszönheti ezt a szép kort, hiszen nagyapja és édesapja is hasonlóan hosszú életet éltek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)