Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az almamolyok elcsúfítják a szép gyümölcsöt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. augusztus 02. 07:00
Az almamolyok elcsúfítják a szép gyümölcsöt
A növények célzott permetezése kíméli a környezetünket
almamoly_captmondo.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: captmondo.com

Miután nemcsak mi, hanem a természet is megöntözte kevéske csapadékával a kertünket, gondoljunk a lesben álló gombabetegségekre, melyek csak erre vártak, hogy elkezdhessék fertőző tevékenységüket. A tűzelhalás, varasodás, monília, peronoszpóra a réztartalmú szerektől lesz rosszul, míg a lisztharmat a kéntartalmú szerektől kap frászt. Ha nem is látunk tüneteket a kertünkben, megelőzés céljából is nagyon fontos a kezelés.

Az almamolyok második generációja már megkezdte az almafélék kifurkálását, sőt még az almailonca is megmutatta magát a gyümölcsfák közelében. Elcsúfítják a télire szánt gyümölcseinket, ne hagyjuk! Nem vagyok híve a gyakori permetezésnek, de néha azért oda kell vágni! A célzott, csak a szükséges növények permetezése, kíméli a környezetünket. Az öntözés ugyanúgy folytatódjék, mint eddig, mert a környékünkön igen kevés csapadék hullott az elmúlt két hónapban.

A gyökérzöldségek kimondottan szenvednek a kevés csapadéktól, ráadásul a talajlakó kártevők jobb híján belőlük szerzik be a szükséges nedvességet, megrágva, kifurkálva azokat. Több kertben láttam a cseresznye és meggyfák tikkadt állapotát. Az aszály megviseli őket, arról nem is beszélve, a jövő évi termést most készíti elő a növény. Ha van rá módunk, feltétlen adjunk nekik pár vödör vizet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)