Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óriási tömeg, szentjánosbogár-akció és konfettieső – Hazai porondon játszott a gyulai Magna Cum Laude

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2015. július 28. 17:00
Óriási tömeg, szentjánosbogár-akció és konfettieső – Hazai porondon játszott a gyulai Magna Cum Laude
Az MCL nem mindennapi show-val zárta a Gyulai Végvári Napokat
Annyi ember rég nem taposta egyszerre a gyulai várkert gyepét, mint július 26-án, amikor az országos hírű gyulai Magna Cum Laude zenekar ismét hazai porondon szórakoztatta a népet. A Gyulai Végvári Napok utolsó estéjén megtartott koncertre eszméletlen show-val készültek a srácok. Ütött a zene meg a látvány is, és ráadásul még egy extra meglepetést is tartogatott a repertoár.
____Eredeti-GYHRCSD_0060.JPG

magna cum laude koncert zárta a gyulai végvári napokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Magna Cum Laude – Mező Mihály (ének, gitár), Szabó Tibor (szólógitár, vokál), Kara Misa (basszusgitár), Lesták Márton (billentyű, vokál) és Török Máté (dob) – feszített tempójú műsorral örvendeztette meg a gyulai nagyérdeműt. A számok között épp csak egy lélegzetvételnyi idő maradt, s máris újabb nótára kezdtek rá a fiúk.

____Eredeti-GYHRCSD_0043.JPG

"Szentjánosbogár-akció"

Az esti „menüben” felcsendültek a legismertebb MCL-slágerek, köztük a Színezd újra, a Minden állomás, a Vidéki sanzon, na meg az elmaradhatatlan Pálinka dal is. Az Ugorj című számban a közönség tagjai is aktívan mozgósították magukat, a Te légy most című dalban pedig világító telefonjaikkal emelték az est fényét. A Mező Misi generálta „szentjánosbogár-akció” után, még jópár ovációt kiváltó megmozdulással rukkolt elő a frontember, így például az egyik nótát rajongói szorításában, a nézőtéren énekelte el.

Az est folyamán egy Gyuláról írt, vadonatúj nóta is debütált, melyben három vendégzenész is csatlakozott a csapathoz. A kiváló muzsikusokból verbuvált fúvós szekciót Döge Csaba (harsona), Belicza Károly (szaxofon) és Resetár Attila (trombita) alkotta, akik már jónéhány színpadon megfordultak Gyulán.

Tagadhatatlan, hogy az együttestől megszokott „soft-rock” hangzásban ezúttal markáns szerepet kapott a funky is. Kara Misa groove-jai és a gyakran alkalmazott slappelős technika jócskán felpezsdítette a zenét, na meg minket is. A dögös basszus mellett, a zenekedvelő füleket kényeztették Szabó Tibi gitárszólói is. A tapasztalt zenész ezúttal is profi játékkal járult hozzá az est sikeréhez.

Az MCL egy igazi csúcskoncertet adott városunkban. A fények, a látvány, a zene, a hangulat, minden a helyén volt. Nem is csoda, hogy a nép minden nóta után vastapssal és hangos ujjongással éltette a srácokat. A végéhez közeledve úgy tűnt, már nem lehet tovább fokozni a hangulatot, de a zárószámban még várt ránk egy meglepetés. A koncert utolsó pillanataiban ugyanis hatalmas konfetti eső zúdult a tomboló tömegre, ami kiváló befejezésnek bizonyult egy fergeteges show végére.

A Gyulai Végvári Napokat látványos tűzijáték zárta.

GYULAI HÍRLAP • 2015. augusztus 05. 10:41
Az MCL nem mindennapi show-val zárta a Gyulai Végvári Napokat
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)