Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Isten éltesse a 90 éves Kolozsi István bácsit!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. július 27. 23:30
Isten éltesse a 90 éves Kolozsi István bácsit!
István bácsi számára az élet legszebb pillanatai azok voltak, amikor megszülettek a gyermekei
____Eredeti-IMG_1840.JPG

a 90 éves Kolozsi István bácsit Köszöntötte a gyulai városvezetés

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

90. születésnapja alkalmából Kolozsi István bácsit lepte meg paradicsomi otthonában a gyulai városvezetés július 27-én. A szépkorú ünnepeltet Kónya István alpolgármester, dr. Varga Erzsébet aljegyző és Kiss Tamásné, a körzet önkormányzati képviselője a Magyar Köztársaság miniszterelnöke által aláírt emléklappal, tortával és virágcsokorral köszöntötték.

____Eredeti-IMG_1784.JPG

Kolozsi István bácsi 90 éves lett

Kolozsi István 1925. július 25-én született Gyulán. Hét testvére volt, köztük két féltestvére. Orosházán végzett mezőgazdasági technikumot, majd a háborúig napszámosként dolgozott, alkalmi munkákból élt. 1945 őszén beállt a rendőrséghez, ahonnan 1957 tavaszán szerelt le. Később a Gyulai Vízügyi Igazgatósághoz került, ahol a pénzügyi-számviteli főosztály főelőadója lett. Akkoriban Galbács Mihály önkormányzati tanácsnok volt a főnöke. Innen 58 évesen ment nyugdíjba, de ezután még nyolc évig portaszolgálatnál dolgozott.

István bácsi 1952-ben nősült meg. Házasságából három gyermek - két lány és egy fiú - született, akik két unokával és két dédunokával gyarapították tovább a családot. A bácsi felesége 2010-ben hunyt el stroke-ban.

A szépkorú bácsi szeretett könyvtárba járni, ahol főként a történelmi témájú olvasnivaló vonzotta, de gyakran megfordult a folyóirat olvasóban is. István bácsi lapunknak azt mondta, hogy ma már keveset olvas, és a tévénézéssel sem tölt el sok időt. Ezek a tevékenységek fárasztóak számára, hiszen már két szemműtéten is átesett. A mindennapokban így inkább csak pihenget. A 90 éves bácsi ennek ellenére azonban kiváló egészségnek örvend, saját magáról is egyedül gondoskodik.

István bácsitól azt is megkérdeztük, mit kell tennünk, ha mi is ilyen szép kort szeretnénk megélni. Az ünnepelt erre azt felelte, hogy ő bizony nem ismeri a receptet. Mókásan úgy fogalmazott, neki egyszerűen csak így sikerült. István bácsi később megjegyezte, a hosszú élet titkának nyitja talán a sok munkában rejlik, hiszen őmaga egész életében sokat dolgozott és nehéz fizikai munkát is végzett. A szépkorú bácsi kérésünkre elmondta, élete legszebb pillanatai azok voltak, amikor megszülettek a gyermekei.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)