Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdték a gyulai művelődési ház felújítási munkálatait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. július 27. 14:15
Megkezdték a gyulai művelődési ház felújítási munkálatait
A beruházás a tervek szerint november 30-ig fejeződik be
Megkezdődött az Erkel Ferenc Művelődési Központ felújítása, hétfőn hivatalosan is átadták a munkaterületet a kivitelezőnek – közölte a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester. Mint arról korábban hírt adtunk, a művelődési házat több mint 473 millió forintból újítják fel.
____Eredeti-sajtaj_muvhaz_feluj.jpg

műszaki egyeztetés az erkel ferenc művelődési központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kónya István elmondta: a munkálatokkal október 31-ig kell elkészülniük, a kivitelezés határidejét azonban várhatóan meghosszabbítják. A beruházás a tervek szerint november 30-ig fejeződik be.

Megyeri Sándor, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője kifejtette: a beruházás három lépcsőben zajlik majd. Az épület tetején 40 kW teljesítményű naperőművet helyeznek el, amely az előzetes számítások szerint a művelődési ház és a Vigadó energiaszükségletének 90 százalékát biztosítja majd.

Komoly átalakítás várható a színházteremben, ahol a színpad-, a fény- és a hangtechnika is megújul, a nézőtéren pedig szélesebb, kényelmes, ergonomikus székeket helyeznek el. A szakember hozzátette: a széksorok lecserélésével tíz százalékkal csökken az ülőhelyek száma, a 450 ember befogadására alkalmas helyiség azonban így is a megye legnagyobb befogadóképességű terme marad.

Az osztályvezető arra is kitért, hogy a lecserélt székek fele a zeneiskolába kerül. A Bartók utcai épület szintén megújul a nyáron: új festést és színpadi padozatot kap.

Megyeri Sándor kiemelte: a művelődési házban a belső terek is átalakulnak. A központ új funkcióihoz illeszkedve egyes helyiségeket kibővítenek, egybenyitnak, másokat pedig mobil falakkal választanak el egymástól. A beruházás során az informatikai és az elektromos hálózatot is lecserélik.

Kónya István kérdésünkre elmondta: a felújítás ideje alatt a bérletes előadások elmaradnak, a katolikus gimnázium novemberi szalagavató ünnepségét azonban már várhatóan az új színházteremben rendezik meg. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)