Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai Végvári Napok, gasztroszínház és könnyűzenei koncertek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2015. július 23. 15:00
Gyulai Végvári Napok, gasztroszínház és könnyűzenei koncertek Gyulán
Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a magyar kultúra városának következő napi programjaiból
Gyula a magyar kultúra városa. És városunk méltó e címre. Bizonyíték rá a temérdek program, ami hétről hétre városunkban zajlik. Mi összegyűjtöttünk egy csokorra valót a következő napok gyulai programjaiból. Nyugodtan csemegézzenek! Ám, ha mégsem jutnak el a kiszemelt eseményre, ne búsuljanak, a Gyulai Hírlapban beszámolunk a programok javáról.
____Eredeti-Vegvari.JPG

 Képünk a tavalyi rendezvényen készült a kossuth téren

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Végvári Napok

A XVI. századi magyarországi végvári küzdelmek sorában a gyulai vár ostroma egyedülállóan hosszú ideig, 63 napig tartott. A Gyulai Végvári Napok az 1566 nyarán történt véres küzdelemnek állít emléket minden év júliusában. Idén július 24. és 26. között a gyulai várkertben tekinthetik meg a gazdag programsorozatot. A rendezvény kísérő programjában idén is lesz egy történészkonferencia, illetve egy kiállítás, és minden este nagykoncerttel zárják a napot a várkertben, ahol pénteken a The Carbonfools, szombaton a Prognózis énekes-gitárosa, Vörös István, vasárnap este pedig a Magna Cum Laude ad koncertet. A rendezvény részletes programját itt olvashatják. 


Kamaraterem

Orosz István Kossuth-díjas grafikusművészt Áttűnések című tárlata augusztus 9-ig látogatható.


Red Hole Music Pub

Ismét koncert lesz a Red Hole hátsó udvarán felállított színpadon. Július 25-én, szombaton este 9 órától a Synema koptatja a deszkákat sajátos electronic, trip-hop, drum n' bass fúziójával.


Várkert, Várszínpad

Július 27-én 20.30 órától egy világhírű művészt, Vásáry Tamást és egy különleges zenekart hallgathatnak meg a komolyzene kedvelői a gyulai várszínpadon.


Göndöcs-kert

Július 28-án 20 órától Nyáresti romantika... címmel zenés estet tartanak a Göndöcs-kertben.


Tószínpad

Július 28-29-én, a tószínpadon egy musical sikerdarab látható. Dés László zenéjére Geszti Péter dalszövegére és Békés András szövegkönyvére született meg A dzsungel könyve című zenés színpadi mű, amelyet most a szombathelyi és a békéscsabai színház közös produkciójában láthatnak. Kitűnő szereposztásban láthatják az egész családnak jó szórakozást nyújtó darabot: Szomor György, Gubik Petra, Bartus Gyula, Nagy Erika, Gulyás Attila és Nagy Róbert lép fel a főbb szerepekben. Augusztus 1-2-án 20.30 órától az egyik legszórakoztatóbb magyar regény színpadi feldolgozását nézhetik meg, Rideg Sándor: Indul a bakterház című komédiáját a tószínpadon. A székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékában láthatják a népszerű művet Bereményi Géza remek szövegátdolgozásában. A színpadon nagyszerű színészek játsszák a kultikus figurákat, Gáspár Sándor, Kubik Anna, Derzsi János, Sághy Tamás, Závodszky Noémi. Az előadást Bagó Bertalan rendezte.


Rondella terasz

A fővárosból újabb zenekar tesz könnyűzenei látogatást a gyulai várnál, a Hardware trió július 30-án, csütörtökön este a Rondella teraszon zenél. A Hardware  zenekar 2009 óta ugyanabban a felállásban játszik. Priskin Péter (ének, basszusgitár), Priskin Gábor (ének, szólógitár) és Barna István „Mapi” (dob, vokál) az elmúlt években megfordult sok hazai és külföldi klubban, kocsmában és fesztiválon. A saját ízlésünkre formált magyar és külföldi feldolgozásokkal érkeznek városunkba.


Gyulai vár körül

Július 30-án, 31-én, augusztus 1-jén és 2-án egy rendhagyó rendezvénysorozat lesz a vár előtt, Gasztroszínház – gasztronómia a színházban címmel. Minden nap este 6 órától Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője lesz a házigazda, aki neves színészekkel, séfekkel beszélget a színház, az irodalom és a gasztronómia kapcsolatáról. Pénteken Eperjes Károly színművész és Cserna Szabó András író lesz a vendég, a nap témája: Hasadnak rendületlenül. Péteken Bodrogi Gyula színművész és Legli Géza borász lesz a vendég, a nap témája: Fröccskódex 2015. Szombaton halnap lesz. Így érthető a színészvendég személye is: Reviczky Gábor, aki maga is nagy horgász, és ő indul a délelőtti halászléfőző versenyen is. Vendég lesz a sztárséf Bíró Lajos, a borkorcsolyát kínálja: Sáfrány László, szilvásváradi pisztrángos. Vasárnap a téma: A mi disznónk, a mangalica. A színész díszvendégek: Kubik Anna és Gáspár Sándor lesznek, illetve Tóth Péter a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke lesznek. A rendezvények látogatása ingyenes. Ételt, italt az elárusítóhelyeken lehet vásárolni.


Gyulai Várfürdő

Idén is csatlakozott a Gyulai Várfürdő a Strandok éjszakájához, a Magyar Fürdőszövetség által kezdeményezett programsorozatot július 31-én rendezik meg országszerte. Gyulán, az éjfélig nyitva tartó fürdőben élő zenével és tűzzsonglőrshow-val várják a látogatókat. A Gyulai Várfürdőben a csúszdás és a hullámmedencékben zajlik a rendezvény. Az aznap, napközben megváltott belépőjegyek éjfélig érvényesek, 20 órától pedig kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni a fürdőbe. Az eseményről bővebb információ a www.varfurdo.hu oldalon olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)