Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gatyarohasztó meleg

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. július 26. 07:00
Gatyarohasztó meleg
Az árnyék a legjobb klíma!
____Eredeti-paradicsom_www.wisegeek.com.jpg

képünk illusztráció

Forrás: wisegeek.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Azt hiszem, ezek azok az úgynevezett „gatyarohasztó” meleg napok. Ilyenkor a legjelentősebb feladat a növényeink vízzel történő ellátása. Természetesen a házunk előtt található, város által kiültetett fákat is ajándékozzuk meg alkalmanként egy vödör vízzel magunkért, gyerekeinkért, unokáinkért. Ilyen meleg napokon nézhetünk szembe magunkkal a feleslegesen kivágott fák miatt.

Az árnyék a legjobb és legolcsóbb klíma! Méltósággal szemlélve egy-egy öreg fát, elgondolkodhatunk azon, hogy ültettünk-e eleget a jövő számára? A kertjeinkbe visszatérve a zöldségeknél felvetődik az öntözési mód kérdése: locsolgassunk vagy árasszunk? A paprika, a paradicsom és a padlizsán erős árasztást is felvesz, míg a burgonya már óvatosságot igényel az alkalmankénti árasztásokhoz, vigyázzunk, nehogy túlzásba vigyük. A többi zöldségünket már szórófejekkel is öntözhetjük, de a hirtelen, hideg vizes locsolástól tartózkodjunk.

Részemről a késő délutáni öntözést tartom előnyösnek, bár vannak elfogadható érvek a hajnali öntözés mellett is. A lényeg az, hogy öntözzünk, és minél rendszeresebben, mert így növényeink is be tudják valamilyen szinten osztani a rendelkezésre álló vizet, ha a talaj és a nap nem rendelkezik másképpen. A kaspókban, tárolóedényekben lévő növényeket akár naponta többször is öntözhetjük.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)