Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Iskolakezdési támogatást ad a gyulai önkormányzat a rászoruló családoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. július 15. 18:30
Iskolakezdési támogatást ad a gyulai önkormányzat a rászoruló családoknak
A juttatást azok a családok igényelhetik, amelyek nem jogosultak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre
Iskolakezdési támogatást biztosít a gyulai önkormányzat azoknak a gyermekes családoknak, amelyek nem kapnak az államtól rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, de a beiskoláztatással járó többletkiadások miatt anyagi segítségre szorulnak. Dr. Görgényi Ernő polgármester július 15-ei sajtótájékoztatóján elmondta: a kérelmeket augusztus 15-ig kell beadni.
____Eredeti-iskkezd_tam_sajt.jpg

dr. görgényi ernő (Képünkön balról) bejelentette: az önkormányzat Iskolakezdési támogatással segíti a rászoruló gyulai családokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– Ez az intézkedés is azt bizonyítja, hogy az önkormányzat kiemelt felelősséget érez a gyulai családok iránt, és ezt lehetőségeihez mérten ki is fejezi – fogalmazott a városvezető.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a március 1-jén életbe lépő új szociális rendelet kibővítette a támogatások körét. Az önkormányzat az átalakított helyi gyermekvédelmi rendszer keretében azoknak a családoknak biztosít települési támogatást, ahol az egy főre jutó jövedelem meghaladja a 39 ezer 900 forintot, de nem több 57 ezer forintnál.

A polgármester elmondta: a támogatott családok gyermekenként 5800 forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak. A kérelmeket a polgármesteri hivatal szociálpolitikai és gazdaságfejlesztési osztályán és a gyulavári szakigazgatási kirendeltségen lehet benyújtani.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)