Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A magyar egészségügy napját ünnepelte a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. július 01. 18:45
A magyar egészségügy napját ünnepelte a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény
A Semmelweis-napi rendezvényen kitüntetést vehetett át dr. Horváth Imre és Lipthay Krisztina
Dr. Horváth Imre háziorvos és Lipthay Krisztina körzeti ápolónő vehette át idén a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény Semmelweis-díját. A magyar egészségügy napja alkalmából rendezett, június 30-ai ünnepségen az alapellátás összes dolgozója, felnőtt- és gyermekháziorvosok, fogorvosok, védőnők, ifjúsági orvosok, valamint az ügyeletet ellátók és a kisegítő személyzet vett részt.
____Eredeti-GYHRCSD_0027.JPG

az Egészségügyi Alapellátási Intézmény Semmelweis-napi kintüntetjei 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Dr. Regősné Szabó Irma intézményvezető köszöntőjében úgy fogalmazott: a Semmelweis-nap a magyar tudomány kiemelkedő eredményeire is rávilágít. Mint kifejtette, az egészségügyi dolgozók az anyák megmentőjének szellemi örökségét viszik tovább áldozatos munkájukkal.

Alt Norbert alpolgármester hangsúlyozta: Gyula megyei szinten kiemelt helyzetben van a szakemberállományt tekintve. Az alpolgármester elmondta: a jelenlegi önkormányzati ciklusban a városvezetés nagy hangsúlyt fektet a rendszer hatékonyságát növelő fejlesztésekre.

Alt Norbert beszédében kitért rá: még várhatóan ősszel felmérik az elkövetkező öt évben megüresedő praxisok, álláshelyek, illetve az egészségügyi pályára készülő gyulai és környékbeli diákok számát.

A védőnői szolgálat fennállásának századik évfordulója alkalmából a rendezvényen kitüntetést vehettek át a gyulai védőnők. A Semmelweis-díjat idén dr. Horváth Imrének és Lipthay Krisztinának ítélték oda.

– Bízom benne, hogy magasabb politikai szinten is észrevették: gondoskodni kell a háziorvosi utánpótlásról, különben gond lehet az alapellátási rendszerrel – fejtette ki kérdésünkre a háziorvosként 1997 óta praktizáló dr. Horváth Imre. A szakember lapunknak elmondta: szinte családként tekint a praxisára, hiszen majd két évtizede ismeri betegeit.

Lipthay Krisztina 19 éve dolgozik az egészségügyben, korábban kórházban, két éve pedig háziorvos mellett. Az ápolónő úgy fogalmazott: az embereken való segítés vágya terelte a pályára. Mint mondta, a praxis, amelyben dolgozik, inkább nevezhető családorvosinak, mint háziorvosinak, hiszen pácienseik gyakran gondjaikat is megosztják velük.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)