Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koporsóügynök lehet a gyulai képviselőből, avagy hogyan szellőztessem meg városom piti ügyét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2015. június 25. 17:00
Koporsóügynök lehet a gyulai képviselőből, avagy hogyan szellőztessem meg városom piti ügyét
Legalább még négy szúnyoggyérítéssel számolhatunk idén Gyulán
Vakációzhatnak a gyulai városatyák is. A nyári ülésszünet előtti utolsó munkanapjukat kezdték meg ma 9 órakor az egykori megyeháza dísztermében Gyula Város Képviselő-testületének tagjai. Azok döntöttek jól, akik esernyővel vagy esőkabáttal indultak el otthonról, a tanácskozás végén az angyalok újra megnyitották az égi csapokat Gyula felett. Az interpellációs óra ma inkább fél óra volt. Durkó Károllyal kerékpárosokat mentettünk a rossz utakról. Bod Tamással koporsóügynökséget nyitottunk. Kiss Tamásnéval játszótereket újítottunk fel, szúnyogokat gyérítettünk, és kirakatokat rendeztünk át. Ökrös doktorral útra festettünk felezővonalat, bokrokat vágtunk vissza, és zártkertekbe lestünk be. S ami nem került az ülés nyilvánossága elé, Daróczi László igazgatónak az autóját a lopás elől mentettük meg azzal, hogy rájöttünk, hol hagyta el autója slusszkulcsát. Természetesen az indítózárban.
____Eredeti-GYHRCSD_0005.JPG

Bod tamás koporsókat vetetne az önkormányzattal

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Durkó Károly (Gyulai Városbarátok Köre) út- és járdahibalistával érkezett az ülésre. Elsősorban a kerékpárosok testi épségének érdekében beszélt a Varsándi, a Bárdos utca közlekedésképtelenségéről, illetve a Bárdos hídhoz vezető kerékpárút – ahogy fogalmazott – borzalmas állapotáról. Szerencsére még nem történt súlyosabb baleset, bár ezeket a szakaszokat sokan használják, erre közlekednek azok is, akik például a sporttelepre járnak ki – mondta el a képviselő, aki arra volt kíváncsi, hogy mikor kátyúzzák és javítják ki az úthibákat.

A válaszból kiderült, a nagyobb úthibák „legyőzésére” teljes generálra lenne szükség. Erre jelenleg nem áll rendelkezésre a kivitelezéshez szükséges 1,8 millió forint. A kisebb úthibákat azonban az elkövetkezendő hetekben kikátyúzzák. A kerékpárút-rehabilitációs programban szerepel az érintett biciklis út, jelenleg pályázati forrásra vár az önkormányzat.

– Van, pontosabban volt itt egy probléma – ezekkel a szavakkal kezdte interpellációját Bod Tamás (Együtt, MSZP). A képviselő mondandója végére sem derült ki, hogy a probléma jelen ideje legyőzte-e a probléma múlt idejét. Mert Bod elmondása szerint az van, hogy adott 12 jó minőségű koporsó, és adott 1 csupa szív nyugdíjas asztalos. Mindezzel szemben adott 1 pökhendi (ezt a szót a képviselő nem használta az ülésteremben – A szerző) és közpénzherdáló önkormányzat, amelyik nem fogadja el a köztemetésekre felajánlott grátisz koporsókat. Lesz is ebből – talán éppen a képviselő hathatós segítségével – országos médiába bekerülő hír. Ezt természetesen a baloldali képviselő is felemlegeti az ülésteremben, ezzel akarván megtámasztani és megerősíteni mondandóját. Ezzel azt a hamis látszatot kelti, hogy amiről az országos (balib) sajtó ír, amiről ő beszél, az nem lehet más, csak nagy büdös igazság. Ez természetesen nem minden esetben van így. Mivel az interpelláció egy nagyon szubjektív műfaj, ezért engedjenek meg a tudósítónak is némi szubjektivitást. Furcsa egy önkormányzati képviselő Bod Tamás, minden gyulai kis és nagy „bajt” országosan szellőztet meg. Nyilván ez így van jól, így helyes, ezzel használ leginkább városának és az általa képviselt és felvetett problémának. A tizenkét koporsós piti sztori is mindent megért neki, hogy negatív hírrel büntesse a gyulai önkormányzatot. Sikerült. Vádaskodása azonban részben alaptalan volt. Ezt sem beismerni, sem elfogadni nem akarta.

Bod Tamás arra volt kíváncsi, hogy miért későn reagált az önkormányzat a felajánlásra. Koporsóügynökösdit játszva érdeklődött azután, hogy az önkormányzat miért nem a szóban forgó vállalkozótól vásárol harmad és fél áron koporsókat.

A polgármesteri válaszból világossá vált, hogy a Bod Tamás által felfújt ügynek a fele sem igaz. A képviselő információi, ahogy ez gyakorta lenni szokott, pontatlanok. A nyugdíjas asztalos egyéni vállalkozó, aki, mint a népmesében, hozott is, meg nem is ajándékot az önkormányzatnak. A köztemetésekhez felajánlott ingyen koporsóknak elvárt „üzleti” áruk lett volna. Dr. Görgényi Ernő (Fidesz) szerint az egyéni vállalkozó így akart önkormányzati megrendelésekhez jutni. A „grátisz” koporsók átadását és felhasználást is feltételekhez kötötte. Ilyen volt például az, hogy a temetést ne az a cég végezze, amellyel szolgáltatói szerződéses viszonyban áll az önkormányzat, de egyéb kikötése is volt a felajánlónak. Egy közösségi oldalon azután már mást írt az asztalos. Az önkormányzat azonban hiába bólintott rá a 12 koporsóra, azt a választ kapta, hogy azok nem állnak rendelkezésre. Teljesen egyértelmű, hogy árukapcsolásról beszélhetünk. Természetesen, ha a grátisz koporsók megérkeznek, az önkormányzat köztemetésre használja fel azokat – hangzott el a válaszban.

Kiss Tamásné (Fidesz) lakossági kérésre játszótér-felújítási, szúnyoggyérítési és kirakatrendezési igényekkel érkezett választókerületéből. A képviselő asszony szerencsés, hiszen minden szava értő fülekre lelt. Lesz játszótér-felújítás és szúnyoggyérítés is Gyulán. Az önkormányzat áprilisban már egy biológia rovarirtást elvégzett, július első hetében vegyszeres pusztítást hajtanak végre, de idén ezzel még nem ér véget a szúnyoggyérítések sora. A kirakatrendezősdi már sokkal keményebb dió. A lakosság által kifogásolt kirakatok ugyanis nem önkormányzati tulajdonú ingatlanokban találhatók. Az önkormányzat korábban próbálkozott bizonyos szempontokat megfogalmazni és kiajánlani az ázsiai üzletek működtetőinek. Ebbéli igyekezete sajnos sikertelen maradt. Az önkormányzat levélben megírja az érintett kirakatokat birtoklóknak, hogy igyekezzenek színvonalasabb alkotásokkal meglepni az utcán sétálókat. Bízzunk a kedvező változásban.

Dr. Ökrös István (Fidesz) a Rákóczi utca és a forgácsoló üzem utcájából hiányolta a felezővonal-festést, illetve néhány bokor igazítását kérte a közlekedők jobb kilátása és belátása érdekében. Az elhanyagolt zártkertekre is ráirányította a figyelmet a képviselő.

Megyeri Sándor osztályvezető válaszában elmondta, hogy részben járási, részben meg városi hatósági feladatról van szó. Az illetékesek nagyon szigorúan veszik ezt a kérdést, júliusban és augusztusban folyamatos ellenőrzésekre kell számítani. A tulajdonos szigorú szankciókkal szembesülhet akkor, ha elhanyagolja kertjét és földjét, a parlagfüves területekről nem is beszélve.

GYULAI HÍRLAP • 2015. június 29. 23:35
Legalább még négy szúnyoggyérítéssel számolhatunk idén Gyulán
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)