Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötvennyolc „öregdiák” teljesítette a Gyulai Nyugdíjas Akadémia idei tanévét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. június 25. 10:30
Ötvennyolc „öregdiák” teljesítette a Gyulai Nyugdíjas Akadémia idei tanévét
A tanévzáró ünnepségen tizenhatan vehettek át díszoklevelet
____Eredeti-GYHRCSD_0031.JPG

A gyulai nyugdíjas akadémia tanévzáró ünnepségén

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tizenharmadik sikeres tanévét zárta le a Gyulai Nyugdíjas Akadémia június 23-án, a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának Egészségtudományi Campusán. Az idei ünnepségen 58 hallgató vehetett át oklevelet a kurzusok teljesítéséért, köztük tizenhatan díszoklevélben részesültek.

____Eredeti-GYHRCSD_0012.JPG

Dr. Bíró Tibor: Ez az egész az élethosszig tartó tanulásról szól

Az egybegyűlteket dr. Beke Szilvia főiskolai docens köszöntötte, majd dr. Bíró Tibor, a kar dékánja osztotta meg ünnepi gondolatait az „öregdiákokkal”.

- Ez az egész az élethosszig tartó tanulásról szól. Annak idején, amikor először találkoztunk a „Lifelong learning” kifejezéssel – olyan 15 évvel ezelőtt – gondolkodtunk azon, hogy ez most miben különbözik attól, ami eddig volt. Aztán persze megtanultuk, hogy minden életkorban, élethelyzetben van valami, amit az ember még meg tud tanulni, amit még magára tud szedni – fejtette ki dr. Bíró Tibor, majd tréfásan megjegyezte, a képzés elnevezése azért is találó, mivel egyébként az akadémikusok túlnyomó többsége nyugdíjas.

A fiatal generáció nevében Czene Kitti egészségügyi-szervező szakos hallgató Miniska Zsejke Az örök fiatalság című szerzeményével köszöntötte a jelenlévőket, majd az oklevelek átadása következett.

A campus elismerő oklevéllel köszönte meg Kovács Ernőnek, a Gyulai Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület leköszönő elnökének a Nyugdíjas Akadémia megszervezésében és lebonyolításában végzett áldozatos munkáját.

____Eredeti-GYHRCSD_0032.JPG

Idén tizenhatan érdemeltek díszoklevelet

Dr. Turcsán Judit, a gyulai campus mb. igazgatója és dr. Bíró Tibor dékán az idei tanévben 58 hallgatónak adhatott át oklevelet az akadémia valamely kurzusának teljesítéséért. Az eddigi tanulmányaik során legalább 7 kurzust teljesítő „növendékek” díszoklevélben részesülhettek. Idén tizenhatan érdemelték ki ezt a kitüntetést: Arató Lajosné, dr. Dósa Gáborné, Egri Dalma Irén, Fábián Ferencné, Kasoly Lajosné, Mészár Lajosné, Palla Józsefné, Radnóti Béláné, Rozsos Sándor, Sajben Jánosné, Sz. Kiss Jánosné, Szatmári Pálné, Szőke Jánosné, Széllné Tóbiás Katalin, Tóthné Durkó Zsuzsanna és Vallach Györgyné.

Az ünnepség végén dr. Bíró Tibor unikális kezdeményezésnek nevezte az akadémiát, amit szerinte mindenképp folytatni kell, hiszen a tanulás az egészségre is jótékony hatással van.

- Sok mindent el lehet venni az embertől, de a tudását nehéz. Amikor az ember eléri a nyugdíjas kort, sok mindent csinálhat, de nem mindegy, hogy milyen elfoglaltságot talál. Fontos, hogy az ember közösségbe tartozzon, ami mentálisan is karbantart. Ha az ember mindennap edzi az elméjét, akkor mentálisan jól tudja megélni az időskort – zárta gondolatait dr. Bíró Tibor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)