Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színpadot avatott az egykori Harisnyagyár udvarán a gyulai Kontorband

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. május 28. 15:00
Színpadot avatott az egykori Harisnyagyár udvarán a gyulai Kontorband
Vadonatúj repertoárral szórakoztatta a Red Hole Music vendégeit a Kontor Tamás vezette hetes fogat
____Eredeti-IMG_5618.JPG

a kontorband az egykori harisnyagyár udvarán

Fotó: Gyulai Hírlap

Egész délelőtt esett az égi áldás május 23-án Gyulán, de a Red Hole Music nevű szórakozóhely derűlátón mégis állta ígéretét: szabadtéri koncertet rendezett, és az egykori Harisnyagyár udvarán színpadot épített. A bizakodó optimizmusnak meglett az eredménye: az udvaron zenélő Kontorbandet megkímélte a zuháré.

A lendületes Swing Rocks című estre az égiek is kíváncsiak lehettek, hiszen vadonatúj repertoárral jelentkezett a két éve alakult együttes. Az esőfelhők tovatűntek, s a hetes fogat bátran „tolhatta” a countryt, rhythm and blues-t, rock and rollt és más tengerentúlról származó stílust ötvöző műsorát.

A Kontor Tamás (gitár, ének), Binder Norbert (billentyűk), Gyebrovszki András (basszusgitár), Köles Márk (dob), Belicza Károly (szaxofon), Resetár Attila (trombita) és Döge Csaba (harsona) zenészekből álló csapat igazi nagyzenekari megszólalásban zúzott. A Kontorband csupán két éve játszik ebben a felállásban, ugyanakkor le sem tudnák tagadni, hogy külön-külön már sereg színpadot megjártak.

A zenekar frontemberéről mindenki tudja, hogy elsőrangú gitáros és énekes, és azt is, hogy nem állnak tőle messze más instrumentumok sem. Láthattuk már játszani dobon, basszusgitáron, mandolinon, ám a kalapos fenegyerek ezúttal stílusosan – a gitáron kívül – bendzsón is nyűtte a húrokat. Jól esett a fülnek a profi hangszerelés, nemkülönben jó hallani a fúvósok összjátékát is, akárcsak Köles Márk bravúros dobszólóját.

A szupergroup felavatta a „gyárszínpadot”, az egykoron szebb napokat – de jobb muzsikosokat aligha – látott udvar megtelt zenével és tánccal, a Red Hole Music pedig vérbeli zenés helyet faragott a Harisnyagyár pincéje után a néhai üzem udvarából is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)