Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét nemzetközi sikert aratott Brüsszelben a gyulai kolbász

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 27. 09:00
Ismét nemzetközi sikert aratott Brüsszelben a gyulai kolbász
A hungarikum két aranycsillagos minősítést kapott a Superior Taste Awardon
Újabb nemzetközi elismerést kapott a gyulai kolbász. A termék a Belgiumban megrendezett Superior Taste Awardon két aranycsillagos minősítést ért el, a díjat Daka Zsolt ügyvezető, dr. Görgényi Ernő polgármester és Csizmadiai Imre, a cég kereskedelmi igazgatója veszi át június 4-én Brüsszelben.
____Eredeti-kolbasz.JPG

A hungarikum ismét a csúcsra ért 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Daka Zsolt lapunk megkeresésére elmondta: a rangos világversenyre idén több mint kétszáz országból érkezett nevezés, a termékeket nemzetközi minősítő szervezet, az International Taste & Quality Institute értékelte. A 14 tagból álló zsűri egy, két és három aranycsillagot oszthatott ki.

– A bíráló bizottság az illat, az íz, a megjelenés és az összbenyomás alapján, vakteszttel minősítette a termékeket. A gyulai kolbász két aranycsillagot kapott, ezzel a figyelemre méltó termékek kategóriájába került. A minősítéshez kapcsolódó logót három évig használhatjuk – ismertette a részleteket az ügyvezető. 

– Nyugat-Európában és a világ más tájain ismertnek számít a díj, a korábbi díjazottak között olyan neves gyártók is megtalálhatók, mint az Amstel. Az elismerés hozzájárulhat ahhoz, hogy tovább erősítsük exportpiacainkat – hangsúlyozta Daka Zsolt. Az ügyvezető hozzátette: a minősítés jelentős előrelépés a marketing szempontjából.

– Az elismerés azt jelzi, hogy a gyulai kolbász reneszánszát éli – fogalmazott kérdésünkre dr. Görgényi Ernő. A városvezető emlékeztetett rá: a gyulai kolbász 1910-ben és 1935-ben is aranyat hozott haza a brüsszeli világkiállításról. Mint kifejtette, az elismerés azért is fontos, mert ehhez a sikersorozathoz kapcsolódik. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)