Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mintegy 70 sakkozó nevezett a XXIV. megyei korcsoportos egyéni bajnokságra Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. Sz. • SPORT • 2015. május 22. 15:00
Mintegy 70 sakkozó nevezett a XXIV. megyei korcsoportos egyéni bajnokságra Gyulán
Meghívott játékosként kilenc aradi játékos is részt vett a versenyen és különdíjban részesült
____Eredeti-sakk.jpg

képünk egy korábbi mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mintegy 70 sakkozó nevezett a huszonnegyedik megyei korcsoportos egyéni bajnokságra, amelyet idén is Park Kupa néven rendeztek meg. A korcsoportokban pontegyenlőség esetén a helyezéseknél mezőnyérték-számítás, a bajnoki címért pedig rájátszás döntött.

Meghívott játékosként kilenc aradi játékos is részt vett a versenyen és különdíjban részesült. A legkisebb fiúk versenyében meggyőzően játszott Nicodin David: minden ellenfelét legyőzte. A két évvel fiatalabb  klubtársával, Magold Filippel együtt az aradi sakkozás nagy ígérete. Az I. korcsoport megyei dobogós helyezésein három gyulai játékos osztozott, erre is nagyon régen volt példa. A leányoknál a bajnoki címért a második rájátszás után is pontegyenlőség alakult ki, és jobb mezőnyértékkel a békéscsabai Rózsa Réka végzett az első helyen.

Az orosházi Kocmar testvérek két bajnoki címet szereztek, Kitti hármas holtverseny után a rájátszásban. Gurzó Bence 1,5 pontos előnnyel az első helyen végzett a harmadik korcsoportban. Tamási Zoltán és Pekár Edina is hosszabbítás után tudta megszerezni a bajnoki címét. Fodor Sándor tulajdonos által felajánlott Park Kupát a leányoknál Pekár Edina szarvasi, a fiúknál Gurzó Bence gyulai játékos érdemelte ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)