Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismerjék meg régiónk értékeit a Körösök Völgye Fesztiválon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. május 22. 10:00
Ismerjék meg régiónk értékeit a Körösök Völgye Fesztiválon
Eseményekben gazdag pünkösdi hosszú hétvége vár a túrázókra és a pihenni vágyókra Békés-Dánfokon
____Eredeti-KVF_2.jpg

A Körösök Völgye Fesztivál három napja alatt aktív kikapcsolódás várja mindazokat, akik szívesen megismernék a Körösök völgyének értékeit. A rendezvényen számos pihentető és szórakoztató program várja a látogatókat a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban május 23-25. között.

Eseményekben gazdag pünkösdi hosszú hétvége vár a túrázókra és a pihenni vágyókra Békés-Dánfokon, a Körösök Völgye Fesztiválon. Mindhárom napon a szervezett kerékpáros- és vízitúrák során a résztvevők betekintést nyerhetnek a természeti, az épített és kulturális örökségünkbe a Körösökön és az útvonalakat érintő településeken.

Aki inkább a kulináris élményekre koncentrálna, annak a szombati Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny vagy az I. Dánfoki Sertéshús Grillverseny jelentheti a legjobb időtöltést.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók szombaton a Körösök völgye Iron Man verseny elődöntőjén, vasárnap a döntőjén, illetve a pünkösdi király és kiskirály választáson vehetnek részt. A pünkösdi király és kiskirály választás során a fesztiválon bemutatkozó települések hagyományai elevenednek meg.

Vasárnap sajtónyilvános Turisztikai Szakmai Fórum kerül megrendezésre, ahol köszöntőt mond Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára, a Körösök Völgye Fesztivál fővédnöke, valamint a 2010-ben útjára indult Partnerségi Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására, majd sajtótájékoztatóra kerül sor.

Vasárnap délután fut be Békés-Dánfokra a V. Körösök Völgye Határtalan Vándortúra csapata is, akiket a fesztivál helyszínén, pünkösdi üzenetével fogadja Tőkés László református püspök, Európa Parlamenti képviselő. A vándortúrások vízi és kétkerekű egységeikkel már május 19-én megkezdik hatnapos túrájukat, és a határon túli Bihar-hegység lábától egészen Békésig tart majd az útjuk, az utolsó napon pedig a fesztivál résztvevői is csatlakozhatnak hozzájuk.

Pünkösd hétfőn kiemelkedő látványosságnak ígérkezik a 4. Körös Kupa Sárkányhajó verseny, ahol minden korosztály megmérettetheti magát.

A háromnapos rendezvényen egyéb programokkal is várják a vendégeket, nappal turisztikai bemutatók, népi játszóház, erdei kötélpálya, vízibubi, esténként hangulatos tábortűz, grillezési és szalonnasütési lehetőség, frissen csapolt sör, minőségi borok, valamint kulturális programok és koncertek garantálják a kikapcsolódást!

A fesztivál ideje alatt sátorban, jurtában, faházakban és a panzióban is meg lehet szállni, akinek pedig túrafelszerelésre lenne szüksége, helyben lehetősége nyílik a bérlésükre. A programokkal kapcsolatos további információk megtalálhatóak a www.korosokvolgyefesztival.hu weboldalon.

____Eredeti-KVF_1.jpg
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)