Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Városszépítési tapasztalatcsere céljából érkezett delegáció Székesfehérvárról Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. április 24. 14:05
Városszépítési tapasztalatcsere céljából érkezett delegáció Székesfehérvárról Gyulára
Alba Regia szakemberei az Entente Florale Europe versenyen elért arany minősítésünk kapcsán látogattak el városunkba
____Eredeti-_DSC4579.JPG

NYOLcfős delegáció érkezett Székesfehérvárról Gyulára

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Városszépítési tapasztalatcsere céljából nyolcfős delegáció érkezett Székesfehérvárról Gyulára. Alba Regia városgondnokságának vezetősége, kertészek, mérnökök és turisztikai szakemberek az Entente Florale Europe versenyen elért arany minősítésünk kapcsán látogattak el városunkba április 24-én. A találkozó szakmai megbeszéléssel indult a gyulai városháza ovális termében, majd az ebédet követően a város pontjait járták sorra vendégeink.

A székesfehérváriakat Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző, Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész, Hajnal Edit városmarketing-referens, Béres István városi főépítész és Bányai György, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. üzemvezető-helyettese fogadta.

A Gyulai Hírlapnak Szászné dr. Várkonyi Adrienn elmondta, a tapasztalatcserén vendégeink megtudhatják, hogyan készült fel Gyula város a megmérettetésekre, és milyen tapasztalatokat szereztek a verseny során. A főkertész kifejtette, mindenekelőtt érdemes ismertetni a magyar és az európai verseny közötti különbséget.

- Amikor Gyula város megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt, akkor még a parkok állapota és a virágok mennyisége volt a mérvadó, ám a nemzetközi versenyben szélesebb körű szempontok alapján döntenek: fontos a környezetvédelem, a városfejlesztés, a vízgazdálkodás, és a beruházásokról, turizmusról is be kell számolni. Az Entente Florale Europe versenyen akkor lehet érvényesülni, ha van egy elkötelezett városvezetés illetve vállalati vezetés, valamint aktív civil közösség, és mindezek összefognak a cél érdekében – hangsúlyozta Szászné dr. Várkonyi Adrienn.

A delegáció vezetője, Bozai István, Székesfehérvár városgondnoka kifejtette, Gyula elnyerte az országos virágos városok versenyét és a nemzetközi megmérettetésben is aranyérmet szerzett. Székesfehérvár tíz évvel ezelőtt már elnyerte a címet, ám idén újra megpróbálnak ringbe szállni a rangos elismerésért.

- Azért jöttünk, hogy meghallgassuk a tapasztalatokat, hogyan nyerhetnénk a magyar versenyben, majd hogyan tudnánk nemzetközi szinten is arany minősítést szerezni. Minden város üzemeltetését elsősorban a városlakókért végzi, nem pedig egy versenyért. Székesfehérvár is a dinamikus fejlődés útján áll, úgyhogy a találkozó célja legfőképpen az, hogy ellessük, miként tudnánk legjobban bemutatni azt a munkát, amelyet Székesfehérvár fejlesztéséért végzünk – mondta a városgondnok, végül hozzátette: Gyula egy nagyon szép, rendezett, jól gondozott város, amelyen látszik, hogy van gazdája, ezért biztos benne, hogy hasznosan telik a nap.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)