Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 101. szülinapja alkalmából Isten éltesse Kovács Béláné Anna nénit!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. április 24. 15:30
101. szülinapja alkalmából Isten éltesse Kovács Béláné Anna nénit!
A gyulavári Kastélykert Nyugdíjas Ház lakóját világéletében a szeretet, Isten szeretete és magyarságtudata vezette
____Eredeti-20150415_093136.jpg

101. életévébe lépett Kovács Béláné Anna néni

Fotó: Gyulai Hírlap

101. életévébe lépett Kovács Béláné Anna néni. A gyulavári Kastélykert Nyugdíjas Ház lakója családja, lakótársai és a nyugdíjasház dolgozóinak körében ünnepelte a jeles jubileumot – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Szép Helga, az intézmény vezetője.

Anna néni 1914. április 15-én született Farádon, ahol férjével molnárként dolgoztak, az államosítás után beosztottként saját darálójukban. 1956-ban az egész család átment Ausztriába, majd onnan az USA-ba. Anna néni alkalmi munkák után egy irattárban helyezkedett el, onnan is ment nyugdíjba. Kovács Béláné házastársa 1982-ben hunyt el. Gyermekeik, unokáik és dédunokáik élnek az Amerikai Egyesült Államokban, Hawaiin és Magyarországon is.

Kora haladtával Anna néni állapota kezdett romlani, így újra visszatért Magyarországra, hogy otthonára találjon, és hátralévő idejét a számára hőn szeretett magyar nyelvi közegben élje le. Kovács Béláné immár három éve a Gyulavári Kastélyotthon lakója, itt talált vissza magyar honhoz, ahol gondos, szeretetteljes ápolásban van része.

Kovács Béláné Anna néni mindig vidám, mindenkivel kedves. Világéletében a szeretet, Isten szeretete és magyarságtudata vezette. Ismerősei szerint határtalan szeretetelvűségének köszönheti magas korát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)