Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ajándék a szép pázsitunknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2015. április 05. 13:00
Ajándék a szép pázsitunknak
A gyepszellőztetésre is gondolhatunk, természetesen a vasgálicos mohairtás után
____Eredeti-fu.jpg

Képünk illusztráció

Forrás: yoursarthy.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

A metszési időszak vége felé még a lemosó permetezéseket végrehajthatjuk. A kajszibarackfáknál erős virágzásban inkább hígabb oldatot alkalmazzunk, hogy a bibéket nehogy megperzseljük! Ilyenkor a talajra lehulló permetszer még nem tesz kárt semmiben, sőt még fertőtleníti is a talajfelszínt.

Zöldségeskertünket is kialakíthatjuk, hiszen már nagyon sok mindent elvethetünk. A talaj hőmérséklete elérte a megfelelő szintet, és kockázat nélkül vethetjük az apró magvakat (mák, petrezselyem, sárgarépa, paszternák, védett helyre a zellert stb.). A vetés után érdemes lehengerelni vagy ennek hiányában egy deszkával lelapogatni az apró magvas vetéseket a jobb kelés érdekében. Utána főleg az olajos magvakat alaposan öntözzük be! Természetesen, ha van módunk, más vetéseket is lehengerelhetünk. 

A kelesztő öntözés napjainkban igen fontos az eső hiánya miatt. A bogyósgyümölcsűek igen erősen igénylik a volldüngeres műtrágyázást. Megéri!

A pázsitunk talaja is megszikkadt, így a gyepszellőztetésre is gondolhatunk. Természetesen a vasgálicos mohairtás után. A mohairtás nem végleges, hiszen a spórákat nem csírátlanítja, és azok szép lassan kikelnek, viszont  sokáig tisztán tartja a területet. A szellőztetés után a hosszú lebomlású műtrágya ajándék a pázsitunknak, ahol a nyuszi „bazi nagy tojásokat tud tojni húsvétra”!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)