Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Eredményes évet zárt a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.SPORT • 2015. március 28. 12:00
Eredményes évet zárt a Gyulai Várfürdő úszószakosztálya
A tavalyi év legeredményesebb úszójának Jakus Rolandot választották
– A Gyulai Várfürdő úszószakosztálya az egyik legsikeresebb vidéki úszóbázis – fogalmazott Boros László Attila ügyvezető igazgató a szakosztály március 27-ei szezonindító rendezvényén. Az évértékelőben elhangzott: a várfürdő úszószakosztályának taglétszáma folyamatosan emelkedik, tavaly 35 százalékos növekedést értek el.
2014 legeredményesebb versenyzői és edzőik. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte: az elhivatott szakembereknek köszönhetően a gyulai úszósport komoly hagyományokkal rendelkezik. A városvezető elmondta: jelenleg évente mintegy 1600 gyermek úszik Gyulán, a szakosztály kötelékein belül pedig mintegy négyszázan sportolnak versenyszerűen.

A polgármester hangsúlyozta: évtizedekkel megelőzve a Minden gyermek tanuljon meg úszni! elnevezésű országos programot Gyulán már a hetvenes években elindult az iskolai úszásoktatás, mára pedig az óvodások oktatása is szervezett keretek között zajlik.

Dr. Görgényi Ernő azt is mondta: a gyulai önkormányzat és a várfürdő közös törekvése, hogy a 21. századi követelményeknek megfelelő körülményeket biztosítsanak a sportoláshoz.

Boros László Attila eredményesnek és sikeresnek nevezte a tavalyi évet. Mint kifejtette, az úszószakosztály bővülő taglétszáma arra utal, hogy Gyulán egyre nagyobb igény van az úszásoktatásra és az utánpótlás-nevelésre.  

Az ügyvezető úgy fogalmazott: a várfürdő mintegy 1,2 milliárd forintos költségvetésében markánsan jelenik meg az úszószakosztály. Hozzátette: tavaly a gyulai önkormányzattól és a Magyar Úszó Szövetségtől kapott támogatásokból, illetve a tagi hozzájárulásokból több mint 19 millió forint folyt be, ezt az összeget a várfürdő teljes egészében visszaforgatja a szakosztály költségvetésébe.

Tavaly ősszel megalakult a szakosztály szülői munkaközössége, ezzel még szorosabbá vált az együttműködés az önkormányzat, a fürdő, a szakosztályt segítő Gyulai Úszókért Alapítvány és a szülők között – mondta el Boros László Attila.   

Az ügyvezető a legeredményesebb versenyzők sorából kiemelte az idei, Los Angeles-i speciális olimpián is induló Bíró Bernadett Nusót és az országos válogatott kerettag Nagy Krisztofert.

A rendezvényen tavalyi évi teljesítményéért elismerésben részesült Bíró Bernadett Nusó, Szalai Áron, Veres Laura, Mácsok Fruzsina, Vígh Gergely, Daka Anett és Jakus Roland. Az év legeredményesebb úszójának járó kupát Jakus Roland vehette át.

A Kassai család által felajánlott vándordíjat Nádasdy Balázsnak ítélték oda. A sportoló a gyulai úszók közül a legmagasabb LEN-pontot érte el 2014-ben.

                     

Nádasdy Balázs vándordíjat vehetett át. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)