Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb földgyalu javítja Gyula város földútjait

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. március 27. 16:30
Újabb földgyalu javítja Gyula város földútjait
A Pejrét Vadásztársaság is csatlakozott a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesülethez
Újabb földgyalu javítja Gyula város földútjait. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Az elmúlt héten Gyula Város Önkormányzata szerzett be egy földgyalut, hogy rendben tartsa városunk földútjait, most pedig egy saját gréderrel a Pejrét Vadásztársaság is csatlakozott a külterületi utak javítását célzó együttműködéshez. A fejlesztésről Molnár Csaba, a vadásztársaság elnöke, valamint dr. Ökrös István, a körzet önkormányzati képviselője és a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület elnöke számolt be sajtótájékoztató keretében március 26-án, Gyulán, az Eleki út melletti Gyarmati-dűlőn.

A Gyulai Hírlapnak dr. Ökrös István elmondta, dicséretes, hogy a vadásztársaság nemcsak csatlakozott az egyesülethez, de saját gréderüknek köszönhetően a külterületen élők életkörülményeit is javítják. A képviselő megjegyezte: az új gréder elfordítható, így alkalmas arra is, hogy ormóra húzza a legyalult földet.

Molnár Csaba lapunknak kifejtette, a földgyalu a Pejrét Vadásztársaság vadgazdálkodásában lévő területein tartja majd rendben az utakat: az Eleki út, a Kétegyházi út, a Kígyósi út, a Csabai út környékén, valamint Szanazugban. A társaság elnöke hangsúlyozta, előfordul – főleg télen, illetve esős időben –, hogy a vadásztársaság járművei „felvágják” az utakat, ezért is tartják fontosnak azok helyreállítását.

Árgyelán Mihályné a dőlő mellett él. Lapunknak elmondta, az utak gréderezése sokat jelent a helyieknek – főleg, akik a műúttól távolabb laknak. A környéken lakók között vannak gyerekek is, akik nap mint nap iskolába járnak, számukra muszáj megoldhatóvá tenni a rendszeres közlekedést.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)