Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Isten éltesse Tóth Mihály bácsit 90. születésnapja alkalmából!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. március 25. 15:30
Isten éltesse Tóth Mihály bácsit 90. születésnapja alkalmából!
Mihály bácsi sokat dolgozott, és gyakran végzett kemény fizikai munkát életében
A 90 éves Tóth Mihály bácsi fia és menye körében. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

A 90 éves Tóth Mihályt köszöntötte születésnapja alkalmából a gyulai városvezetés március 25-én. Az ünnep okán dr. Görgényi Ernő polgármester, Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző és Galbács Mihály, a körzet képviselője virágcsokorral, a miniszterelnök által aláírt emléklappal és csokoládétortával lepte meg a bácsit. 

Tóth Mihály 1925. március 24-én, Nagybánhegyesen látott napvilágot. Öt testvére volt. Mihály bácsi Tótkomlóson tanulta ki a férfifodrász mesterséget, majd Nagybánhegyesen és Orosházán kezdte el a szakmát. 18 évi munka után kiszállt a fodrász iparból és belépett a helyi termelőszövetkezetbe. Növényvédelmet tanult és kertészkedett, majd 1985-ben nyugdíjba vonult.

A szépkorú bácsi 24 évesen nősült meg, mely házasságából egy fia született. Felesége 2005-ben hunyt el. Ezután néhány évig egyedül élt, de megbetegedése miatt 2012-ben fekvőbetegként a gyulai Adventista Szeretetotthonba került. Azóta megerősödött és segítséggel rövidebb sétákra is képes. Fia és menye gyakran meglátogatják őt.

A Gyulai Hírlapnak Tóth Mihály elmondta, aligha tudna kiemelni egyetlen szép emléket a múltból, hiszen olyan sok minden történt, hogy azt felsorolni is nehéz lenne. Mint mondta, a legjobb évek a házasságkötés után következtek.

A 90 éves bácsi arról is mesélt, hogy bár néha elszomorodik, alapvetően jó kedvűen tölti a napokat. Azt bánja leginkább, hogy a lábai már nehezen bírják el, így a szabadba sem gyakran mer kimenni. Ha teheti, inkább az otthon folyosóin próbál sétálgatni, de legszívesebben rádióhallgatással tölti idejét.

Mihály bácsi nem tudja a hosszú élet titkát, de azt elmondta, hogy sohasem dohányzott és nem sűrűn betegeskedett életében. Ifjabb korában sokat dolgozott, és gyakran végzett kemény, fizikai munkát is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)